STYRINGSPANELET: Ved hjelp av panelet, slipper man knapper i bilen og får en jevnere og bedre kontroll over oljestrømmen.

Istrail og Egil Eng har utviklet et mer presist styresystem

EGENUTVIKLET: Istrail har i samarbeid med Egil Eng utviklet et nytt styresystem for hydraulikken på bilene. Dette gir enklere og proporsjonal styring av utstyr for veivedlikehold.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

TIDLIG UTE: Mindrum Transport var en av de første til å ta i bruk det nye systemet.

Det nye Istrail styresystemet samler alle funksjoner for ekstrautstyr slik at man slipper egne knapper i bilen. Kontrollpanelet er programmerbart slik at det kan tilpasses nær sagt alt av sommer- og vintervedlikeholdsutstyr, samt en presis kontroll på tippfunksjonen både på bil og henger.

Det unike med systemet er at ved hjelp av proporsjonalstyringen som er tilgjengelig, kan oljestrømmen og mengde til det enkelte utstyret kontrolleres bedre.

Selger Wegar Jakobsen i Istrail forteller at et problem, når bilen brøyter og strør samtidig, kan for eksempel være å få et sideskjær raskt nok inn. Ofte tar sprederen nesten all den tilgjengelige oljekapasiteten, med resultat at skjæret går tregt inn. Med den nye løsningen vil nok olje overføres til skjæret slik at det går raskt inn. Det samme er tilfelle når man for eksempel skal løfte frontskjæret inn mot et veikryss.

FJERNKONTROLL: Det er mulig å koble opp fjernkontroll mot flere av funksjonene i styringspanelet.

Omtrent samme kost

MER INFORMAJON: I panelet kan føreren få informasjon om både oljetrykk og oljetemperatur på det ulike utstyret.

Ettersom det er tidsbesparelser under monteringen, vil installasjonskostnadene være på samme nivå, enten man skal ha brytere i bilen eller det nye styringspanelet.

En annen positiv effekt med den nye løsningen, er at både hydraulikksystemet, bilens ramme og hjelperamme blir utsatt for mindre belastning, for eksempel ved at tippen kan senkes saktere og mer kontrollert, og dermed gi mindre påkjenninger.

For sjåføren blir også hverdagen enklere ved at ulikt utstyr kan programmeres med riktig oljetrykk eller oljemengde, slik at man slipper å gå ut for å gjøre dette manuelt som det ofte er i dag.

- Sjåførene liker det

Instrumentpanelet består av en skjerm og et styringspanel, samt to spaker hvor man kan styre tipp på både bil og henger.

- Sjåførene er veldig fornøyde med å få all styringen i ett panel, enten det er utstyr for sommer- eller vinterveivedlikehold, forteller Jon Ruben Mindrum i Mindrum Transport til Anlegg&Transport.

Powered by Labrador CMS