Iveco og Foton ser på mulighetene for fremtidige synergier ved å undertegne en ikke bindende avtale om samarbeid bak fra v, Chang Rui, Styreformann i Foton, foran t.v. Chen Qingshan Viseadministrerende direktør Foton. T.h. Luca Sra President Truck and Bus i Iveco, bak Gerrit_Marx CEO iveco Group

Iveco og Foton ser på synergi

SAMARBEIDSAVTALE: De to selskapene har undertegnet en avtale for å se på mulighetene for et fremtidig samarbeid innenfor nyttekjøresektoren.

Publisert Sist oppdatert

Iveco designer, produserer og markedsfører lette, mellomstore og tunge nyttekjøretøyer, og Foton, som produserer nyttekjøretøy i Kina, har signert et Memorandum of Understanding (MoU) for å se på mulighetene for et samarbeid innen elektriske kjøretøy og komponenter, samt felles forretningsmuligheter, for Europa og Sør-Amerika.

 Foton, et nyttekjøretøyselskap under BAIC Group i Kina, har de samme forpliktelsene som Iveco Group til å endre den globale bilindustrien. De følger flere spor innen nye energiteknologier som ren elektrisitet, hybrid og hydrogen brenselsceller for nyttekjøretøy. Det potensielle samarbeidet vil også hjelpe Foton i sin globaliseringsstrategi.

Dette partnerskapet er en del av Iveco Groups strategi for å utvide sitt utvalg av elektrifiserte lette nyttekjøretøy som er mindre enn den ikoniske Daily-serien som leveres med totalvekter på 3,5 - 7,2 tonn. Det ses på både elektriske modeller av chassis og varebil under GVW 3,5-tonns terskelen.

 Salgskanal

Med Foton vil Iveco Group undersøke muligheten for å benytte Ivecos salgskanaler for distribusjon av en elektrisk varebil i Europa og Sør-Amerika i den letteste kategorien på opptil GVW 3,5 tonn. Den fremtidige varebilen vil potensielt ha en positiv innvirkning på regional og lokal distribusjon i Europa og Sør-Amerika, i tillegg til å støtte ytterligere vekst av Ivecos salgs- og verkstednettverk. Tidligere i år signerte Iveco Group også en avtale med Hyundai Motor Company for leveranser av en elektrisk versjon av et 2,5 - 3,5 tonns chassis som skal selges i Europa av Iveco. Iveco Groups samarbeid med Foton og Hyundai har som mål å levere et omfattende utvalg av elektriske nyttekjøretøy som veier mindre enn Daily.

Flere muligheter 

Avtalen mellom Iveco Group og Foton åpner også for utforskning av ytterligere fremtidige synergier, inkludert mulig lokalisering av aktiviteter i Europa og Sør-Amerika. Komponentutveksling, inkludert Iveco Groups drivlinjemerke FPT Industrial, vil også bli diskutert.

Signering

Til stede under signeringen var en delegasjon fra Iveco Group inkludert Gerrit Marx, administrerende direktør; Luca Sra, president for Truck Business Unit; Sylvain Blaise, president for Powertrain Business Unit; Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer; Angela Qu, Chief Supply Chain Officer; og Ángel Rodríguez Lagunilla, Chief Manufacturing Officer; og ledelse fra Foton, inkludert styreleder Chang Rui; konserndirektør Lu Zhenghua; visepresident Chen Qingshan; visepresident Qin Zhidong; visepresident for internasjonalt samarbeid Ma Rentao; og visepresident for kraftoverføring Feng Jing.

Denne ikke-bindende avtalen fremmer Iveco Groups og Fotons uavhengige strategier for å øke konkurranseevnen og skape ledende innovative løsninger som møter den globale etterspørselen etter nye energiløsninger for transportbransjen med et gjensidig partnerskap.

Powered by Labrador CMS