TURNE: Lastebilene fra Iveco blir svært synlige langs europeiske landeveier i sommer.

Metallica kjører Iveco på sin lavutslippsturné i Europa

Partnerskapet mellom kanskje verdens største rockeband Metallica og Iveco er et utmerket bevis på at klimadagsordenen fyller stadig mer. Metallica feirer sitt 40-årsjubileum og markerer dette med en turné gjennom Europa og USA. Med hele 72 turneer bak seg bærer årets turné navnet M72 som en hyllest til bandets historie. Iveco er valgt som samarbeidspartner for kjøretøy, med et klart mål om å være en lavutslippsturné.

LANSERING: Under Ivecos store lansering sist høst ble også Metallica-avtalen lansert.

M72-turneen kommer til Norge hvor Metallica skal spille på Norges største musikkfestival, Tons of Rock, på Ekeberg i Oslo, den 26. juni.

- Dette er ikke bare et vanlig band, men kanskje et av verdens mest kjente metalband. Vi er glade for Metallicas tillit til oss. De har et travelt turnéprogram og trenger kvalitet og pålitelighet fra oss. Vårt klare mål er å oppfylle deres behov! Dette partnerskapet viser vår felles forpliktelse til å redusere CO2-utslipp, også i kultur- og underholdningsbransjen. Ved å støtte Metallicas turné, gjør Iveco arrangementene mer miljøvennlige og støtter bandets engasjement for miljøet, sier Håkan Jönsson, Business Director hos Iveco Nordics.

- Konseptet for Metallicas turné er at alle kjøretøyene skal være lavutslipp. Det er gledelig å se at et så stort rockeband, som er assosiert med røff stil, også viser en fremoverlent holdning ved å ta ansvar for miljøet. Iveco har biler tilgjengelig i alle størrelser på el og biogass, som vil hjelpe Metallicas ambisjoner om en lavutslippturné, utdyper Anders Velta, Country Sales Manager Iveco Norge.

Metallica til Norge

Metallica har en stor fanskare i Norge hvor de har spilt hele 16 konserter. Siste gang bandet spilte i Norge ble alle billettene utsolgt på under et kvarter.

- Metallica har dype røtter i musikkbransjen, spesielt her i Norge, hvor de har bygget opp en enorm følgerskare gjennom flere tiår. Med utallige konserter og rekordraskt utsolgte billetter har de bevist sin enorme popularitet her i landet. Det er nesten umulig å finne noen som ikke kjenner til Metallica i Norge, eller i det minste kjenner noen som gjør det, forteller Velta.

Metallica-turneen M72 innebærer både egne konserter og deltakelse på festivaler rundt omkring i Europa. Det betyr at Iveco-kjøretøyene både skal frakte utstyr til festivalene, samt Metallicas egne scene.

- Det er ufattelig mye utstyr og personale. Det er lys, lyd, scenerigg og egne busser med scenearbeidere. Det er en grunn til at de trenger en god samarbeidspartner når det gjelder logistikken med å flytte store lass innenfor en veldig streng tidsplan. Det er klart en prestisje i det! Det skal være god stemning og riktige biler til riktig bruk. Iveco har en ekstra fordel ved å sørge for at både crew og karavanen unngår å kaste bort tid ved å planlegge etter Ivecos digitale løsninger. Det er press på tid, så det er ikke rom for noe uforutsett, og alt skal koordineres på tvers av landegrenser slik at alle krav blir tilfredsstilt. Denne logistikken kan Iveco bidra med gjennom sine kjøretøy og interne systemer, utdyper Velta.

LAVUTSLIPP: Kjøretøyene som benyttes er lavutslipps-kjøretøy, både gass og elektriske biler skal være blant kjøretøyene som benyttes.

Ikke hvem som helst som får dette oppdraget

Musikkbransjen er kjent for korte tidsfrister og ingen plass til feil. Jo større band, jo tøffere krav får samarbeidspartnerne.

- Det er en enorm ære å bli valgt av et av verdens største band. De stoler på oss med et stramt program og er avhengige av kvalitet og pålitelighet fra oss. Det er svært viktig for oss, og det er virkelig hyggelig å samarbeide med et band av slik global anerkjennelse, understreker Velta.

Det er ingen tvil om at å ha blitt valgt av Metallica også er stas internt i Iveco, da det ikke er hvem som helst som får slike oppdrag.

- Det er tydelig at dette betyr mye for oss i Iveco. Det skaper virkelig en wow-faktor, både for våre forhandlere og internt i våre verkstedssystemer. Det er fantastisk å være en del av noe så stort, sier Velta og avslutter:

- Designet er virkelig tøft! Dette er biler som skal synes, og det er både røft og stilig med en kul kombinasjon av matt svart og gult. Det er ingen tvil om at det blir synlig på veien, så det er en sjanse for å se konvoien!

Powered by Labrador CMS