SØNDAG KVELD: Webkamera Statens vegvesen Rv 2 Haslemosletta i retning Elverum 21. januar 2024 kl 19.37. AT.no valgte et tilfeldig webkamera fra tjenesten til Statens vegvesen som illustrasjon til denne artikkelen.

NLF med advarsel til sjåførene

GLATTE VEIER: Norges Lastebileier-Forbund (NLF) har sendt ut melding til sine medlemmer og ber de vurdere om de kan la bilen stå.

Publisert Sist oppdatert

Det er et skikkelig væromslag på gang, fra langvarig kulde og mye snø, til tungt regn over store deler av landet. Spesielt på Vestlandet, Sørlandet, Østlandet og Innlandet er det stedvis ventet svært vanskelige kjøreforhold. En rekke kollektivtilbud er innstilt, både buss, tog og fly.

NLF har også sendt ut en melding til sine medlemmer om de kommende krevende kjøreforholdene. Dette melder NLF på sine sider.

«NLF ber alle vurdere situasjonen nøye og utsette transportoppdrag, og la bilene stå til situasjonen er avklart. Når transportoppdrag må gjennomføres, må biler og sjåfører forberedes på utfordringene som kan oppstå, slik at trafikksikkerheten ivaretas».

NLF skriver vider at de som må ut og kjøre, oppfordres på det sterkeste til å beregne godt med tid og kjøre etter forholdene. I tillegg at man må holde seg oppdatert på værvarslene. Statens vegvesen varslet søndag kveld at de henter inn alle tilgjengelige ressurser for å øke bemanningen på blant annet Svinesund. Formålet med dette er å hindre at kjøretøy som er dårlig egnet for å kjøre på glatte veier, stanses på grensen inntil de eventuelt har «skodd seg» for de krevende forholdene.

På Statens vegvesens sider med trafikkmeldinger er det lansert en ny tjeneste med stengningsprognoser for fjelloverganger. Sjekk ut denne her!

Powered by Labrador CMS