INTERN KONKURRANSE: Byggmester i Mandal Bygg, Kristoffer Akersmyr, sier deres førere jobber hardt for å redusere tomgangskjøring og kjøre på en måte som reduserer forbruket. Dette gir igjen redusert forbruk, utslipp og kostnader. Foto: Mandal Bygg

Reduserer kostnader og CO2 med norsk teknologi

Sensorteknologi samler inn kjøreadferden. Slik kan man utnytte ressursene bedre, sparer penger og samtidig få ned utslippene.

Publisert

Mandal Bygg har inngått et samarbeid med Tryg og ABAX som forbedrer kjøreflåten og som sparer miljøet. Sensorene til ABAX fanger opp kjøreadferd og GPSen gir grunnleggende data til kjøreboken. I tillegg lagres data om akselerasjon, bremsing, rattutslag og tomgangskjøring.

– Det har en positiv effekt på både miljø og økonomi, sier byggmester i Mandal Bygg, Kristoffer Akersmyr i en pressemelding fra Släger.

Sparer miljø og penger

Med kjørebok fra ABAX, og med tilleggstjenesten Driving Behaviour, kan Akersmyr følge kjøremønsteret til hver enkelt sjåfør. Byggmesteren er klar på at den interne konkurransen har flere fordeler enn at Mandal Bygg får et grønnere fotavtrykk. Den samlede scoren og data fra kjøreflåten deles med Tryg og gir grunnlaget for bilforsikringen som både blir billigere og med ekstra gode betingelser. Akersmyr sier at dårlig kjøring med firmaets biler aldri har vært en utfordring, men at det er betryggende at den interne konkurransen om å kjøre tryggest har fjernet det hypotetiske problemet.

– Ved å redusere tomgangskjøring og holde lavere fart, reduserer de ansatte også bruken av drivstoff, noe som har en positiv effekt på miljøet, men også for økonomien i selskapet, sier byggmesteren.

Bedriftens biler spiller en kritisk rolle i driften, og det er viktig at de alltid er i god stand.

– Den trygge kjøringen bidrar også til at bilenes levetid forlenges og at kostnader til vedlikehold går ned, sier Akersmyr.

Norsk teknologi

– Vårt samarbeid med Tryg er en strategisk viktig milepæl for vår forretningsstrategi. I tillegg er det også en spennende utvikling for forsikringsmarkedet i Norge, noe som vi er glade og stolte over å være en del av, sier markedsdirektør i ABAX Norge, Camilla Runnerstrøm Laumatia.

Powered by Labrador CMS