56 cm brede dekk og god bakkeklaring gjør parkvakt Rachel Cudmore i stand til å levere pakker og post på veier som er herjet av vinterstormer i Yellowstone nasjonalpark i USA. Setter hun seg fast, taues hun løs av en av de mange dozerne i parken som jobber med å holde veiene gode nok til at de tøffeste offroad-kjøretøyene kan ferdes på dem.

Snø og dårlige veier stopper ikke Rachel fra å levere post

Med god bakkeklaring og Michelin Cargobib high-flotation 560/60R22,5-dekk skal det mye til for å stoppe henne.

Publisert

Det bor rundt 120 personer i Yellowstone nasjonalpark i USA. De får utlevert post hele året. Om vinteren er det for det meste snøscooter som gjelder. Men parkvakt og vinterpostbud Rachel Cudmore kjører bil - en Ford F-550 firehjulstrekker med brede dekk, bygget for den tøffe oppgaven.

Postbil: Den ombygde Ford F-550 pickupen har et lite skappåbygg der pakker og post plasseres til postrunden som er på 240 km.

Parkvakter kjører postrunden på 240 km to ganger i uka og leverer post og pakker.

Motor, drivverk og fjæring

Den ombygde F-550 Super Duty-en har fortsatt sin originale motor, en V8 dieselmotor på 6,7 liter. Den har opp mot 330 hk til rådighet og et maksimalt dreiemoment på 895 Nm.

Dekkene er Michelin Cargobib high-flotation 560/60R22,5.

Det er gjort en rekke oppgraderinger av drivverk og fjæring for å få plass til de ekstra store dekkene, som en Detroit Locker Super 60-aksel foran og en heving av chassiset på 20 cm.

De fremre fjæringsfestene måtte flyttes, og bak er det Torklift Stableload-blokker for forbedret nyttelaststøtte.

Får hjelp av dozere

Bilen har en solid støtfanger i midten foran, med tauefeste.

Så dersom Rachel eller en av hennes kolleger kjører seg fast, kan de trekkes løs igjen.

Det gjøres da av en av de mange dozerne som jobber med å holde veiene gode nok til at de spesialbygde kjøretøyene kan ferdes på veiene i parken om vinteren.

Det er satt på ekstra brede hjulskjermer, for å stoppe gjørme, is og snø fra de brede dekkene fra å nå dører og vinduer.

Powered by Labrador CMS