REKORD: Aldri har en så stor andel av Europas lastebilkjøpere handlet en DAF som i fjor. Best var markedsandelen i hjemmemarkedet Nederland.

Superår for DAF

REKORD: DAF satte produksjonsrekord med 68.000 nye lastebiler i 2022.

Publisert Sist oppdatert

Flest lastebiler ble det produsert av de tyngste kjøretøyene - 56.000 biler mot 48.000 året før. Dette er både nye XF, XG, XG+ og den utgående modellen CF. I tillegg ble det produsert 12.000 av DAFs minste lastebil LF.

Med sine 56.000 biler i over 16 tonn endte DAF med en markedsandel på 17,3 prosent i dette segmentet i Europa. DAF er fortsatt markedsleder i Europa på trekkvogner. I Norge doblet DAF antall leveranser av biler over 22 tonn til 44 biler i fjor, mot 21 året før.

Markedsleder

SMILE: DAF-sjef i Norge Atle Havig har grunn til å være blid. De opplever økende etterspørsel og leverte over dobbelt så mange biler over 22 tonn i fjor sammenliknet med året før.


DAF solgte mest i det tunge segmentet over 16 tonn i seks europeiske land i fjor. Best var det i hjemlandet Nederland med 32,5 prosent. Tett fulgt av Storbritannia hvor markedsandelen endte på 31,1 prosent. De øvrige europeiske landene hvor DAF endte på toppen av rankingen var Belgia, Polen, Ungarn og Bulgaria. I markedet for lette lastebiler leverte DAF 37,5 prosent av alle bilene i Storbritannia.

DAF leverte også 7500 lastebiler til markeder utenfor Europa i tillegg til de 7600 bilene som ble produsert av DAF Brasil.

Flere fronter

Det er ikke bare på ferdig lastebil DAF har levert mer. DAF leverte i fjor 2700 PACCAR-motorer til produsenter av busser og spesialkjørtøy over hele verden. Det er en økning på 20 prosent sammenliknet med året før.

DAF skal nå også i gang med å bygge 879 CF Military-lastebiler til det belgiske forsvaret. Disse kjøretøyene skal ha allhjulsdrift og leveres med både pansrede og vanlige hytter. Hele leveransen skal være ferdig i 2025.

Den siste rekorden for DAF i fjor var salget av service og reparasjonsavtaler som endte på 43 prosent av alle nysolgte biler. Nå er det 1100 transportører som har DAFs MultiSupport-avtale.

DAF starter i april i år produksjonen av de nye batterielektriske lastebilene i XD- og XF-serien med rekkevidde inntil 500 kilometer.

Powered by Labrador CMS