Den tyske regjeringen ønsker å selge DB Schenker, ifølge Reuters.

- Vil selge DB Schenker

Den tyske regjeringen ønsker ifølge Reuters å selge logistikkvirksomheten DB Schenker.

Publisert

DB Schenker er eid av det tyske statlige jernbaneselskapet Deutsche Bahn, og er således et helstatlig selskap. Nå er Deutsche Bahn og tyske myndigheter enige om at logistikkvirksomheten i DB Schenker bør selges, melder Reuters, som viser til kilder innad i selskapet.

Også den tyske finansavisen Handelsblatt melder at det er enighet om et salg, og siterer kilder i den tyske regjeringen.

Styret i Deutsche Bahn vil godkjenne salget så raskt som mulig, muligens i løpet av året. Finanskilder verdsetter selskapet til mellom 12 og 20 milliarder euro. Én mulig årsak til salget er at Deutsche Bahn skal i gang med en storstilt oppgradering av det tyske jernbanenettverket, og trenger kapital.

Både et direkte salg og å børsnotere selskapet er aktuelle løsninger, ifølge Reuters. Det skal ikke være noen brennhast med å selge selskapet, og et salg kan drøye til 2024 like gjerne som 2023.

Transportdepartementet og Deutsche Bahn ønsker ikke å kommentere Reuters opplysninger. Heller ikke DB Schenker i Norge ønsker å kommentere opplysningene overfor AT.no.

Schenker har sitt hovedkontor i Essen, og har rundt 75.000 ansatte verden over. Selskapet står for mer enn en tredjedel av Deutsche Bahns omsetning. I første halvdel av 2022 hadde selskapet et driftsresultat på nesten 1,2 milliarder euro, og bidro kraftig til at hele konsernet gikk med overskudd.

Powered by Labrador CMS