OPPDATERT: Volvos oppdaterte mellomtunge elektriske lastebiler er designet for bynære miljøer – og gjør det mulig med trygg og utslippsfri transport og logistikk i byer.

Volvo avduker oppdaterte elektriske lastebiler 

Designet for utslippsfri bytransport.

Publisert

Med en elektrisk rekkevidde på inntil 450 km, halvering av ladetid og nye, aktive sikkerhetssystemer, er Volvos oppdaterte mellomtunge elektriske lastebiler designet for tettbygde områder.

Når byer etablerer nullutslippssoner og selskaper skrur opp bærekraftsambisjonene blir det stadig mer relevant med utslippsfrie lastebiler som kan dekke alle behov for bynær transport og logistikk. For å møte disse kravene presenterer Volvo Trucks sine oppdaterte mellomtunge elektriske lastebiler – Volvo FL og FE.

Volvo FL og FE er ideelle for de fleste bruksområdene i en travel by, for eksempel distribusjon, avfallshåndtering samt bygg og anlegg. De elektriske utgavene har vært i salg siden 2019 og solgt i mange markeder i Europa, Midtøsten, Afrika, Asia og Australia.

Ladekapasitet på vekselstrøm er nesten doblet til 43 kW, noe som omtrent halverer tiden det tar å lade opp batteriet. Batteripakkene som tilbys ble nylig oppdatert, noe som gir inntil 450 km total rekkevidde på én lading.

– Volvo Trucks har et markedsledende utvalg av elektriske lastebiler – og vi forbedrer dem stadig for å gjøre det mulig for flere selskaper å ta steget og få utslippsfrie kjøretøy i sin daglige virksomhet, sier Jessica Sandström, leder for produktutvikling i Volvo Trucks. 

– De oppgraderte Volvo FL- og FE-modellene er ideelle verktøy for virksomheter som har bærekraft høyt oppe på agendaen og gir et vidt spekter av bruksområder for kundene deres.

Sikkerhet

Sikkerhet er viktig for Volvo FL- og FE-lastebilene, som ofte deler begrenset plass med biler, syklister, sparkesykler og fotgjengere i travle bygater. En rekke nye funksjoner vil øke sikkerheten både for sjåføren og andre trafikanter, og disse sikkerhetsoppgraderingene betyr at Volvo FL- og FE-modellen overgår trafikksikkerhetsdirektivet som trer i kraft i 2024.

De nye FL- og FE-modellene får også en fornyet front, lett gjenkjennelige LED-frontlykter og et større jernmerke i tillegg til Volvo ordmerke i fronten.

I tillegg har alle drivlinjevariantene av Volvo FL og FE, inkludert elektrisk, gass og diesel, fått en rekke nye funksjoner som gjør dem enda bedre utrustet for en moderne virksomhet i byen.

Dette er nytt

Oppsummering av noen av oppdateringene Volvo FL og FE har fått:

  • De utvendige speilene er gjort slankere, slik at sjåføren får bedre direkte sikt til omgivelsene
  • Interiøret har fått nye LED-lys og et låsbart innvendig oppbevaringsrom som vil forbedre arbeidsmiljøet
  • Volvo FL og FE kan utrustes med et 360-graders fugleperspektivkamera og/eller et kamera som viser siden
  • Den nye nøkkelen er fullspekket med nye brukervennlige funksjoner
  • Den elektriske versjonen har et nytt elektrisk kraftuttak, noe som gjør det mulig med påbygg uten en elektromekanisk motor, noe som gjør påbyggingen enklere og sparer vekt
  • Nye sikkerhetssystemer inkluderer deteksjonsteknologi for myke trafikanter, blindsoneovervåkning og trøtthetsvarsling.

De nye Volvo FL- og FE-modellene kan bestilles nå og kundeleveringer starter i første halvår 2024.

Powered by Labrador CMS