Volvo FH Aero lansert

NYTT: Volvo FH Aero blir det nye medlemmet i Volvos FH-familie. Bilen har en forbedret aerodynamisk utforming og innovative funksjoner skal gi FH Aero energieffektivitet på et nytt nivå. Den kommer i fire varianter, inkludert biodrivstoff og den prisvinnende elektriske versjonen.

Publisert Sist oppdatert

Nye FH Aero kan kutte energiforbruk og utslipp med inntil 5% ved hjelp av forbedret aerodynamikk og blant annet nye kameraspeil.

 – Den nye Volvo FH Aero er vår mest effektive lastebil noensinne, mens vi fortsetter å redusere CO2-utslipp fra hele modellutvalget vårt, sier Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks. – Dette er en Volvo-lastebil på sitt beste – en trygg, vakker lastebil av overlegen kvalitet for tøffe langtransportoppdrag, laget for at kundene våre skal lykkes.

 

Volvo FH Electric, som ble kåret til «International Truck of the Year 2024», vil også komme i den nye Aero-versjonen, et energieffektivt tillegg til Volvos elektriske lastebil-familie. Videre blir Volvo FH16 får en helt ny 17-liter motor på hele 780 hk, den kraftigste motoren i bransjen.

KRAFTIGSTE: Den nye motoren kan leveres både i Aero og vanlig FH-familie.

 Alle drivlinjene vil kunne utnytte fordelene med nye Aero ved at energiforbruket reduseres og sikkerhetsnivået økes. I tillegg lover Volvo en suveren kjøreopplevelse.

 De nye Aero lastebilmodellene vil bli rullet ut trinnvis til markedene i løpet av 2024–2025 i fire versjoner – FH Aero, FH Aero Electric, gassdrevet FH Aero og FH16 Aero.

AERO: Også de elektriske versjonen kan nyttegjøre seg forbedringene i aerodynamikken.

Optimalisert drivstoffeffektivitet med aerodynamisk utforming

Fronten på Volvo FH Aero-førerhuset er forlenget med 24 centimeter i forhold til den vanlige Volvo FH. Dette gir et mer aerodynamisk førerhus. Ikke bare gir den forbedrede aerodynamikken lavere drivstofforbruk – den gir også bedre kjørestabilitet i kraftig vind.

Den forbedrede aerodynamikken kommer også FH Aero Electric-modellen til gode gjennom bedre frirulling. Dette gir økt regenerering av energi som føres tilbake til batteriet når du bremser eller kjører i nedoverbakke, klart til bruk ved behov ved neste akselerasjon eller motbakke.

Den moderne, nye fronten til FH Aero får den største Volvo logoen i moderne tid. 

SIKT: Sikten forbedres ved hjelp av speilkamera.
AERODYNAMIKK: Selv om speilene i seg selv ikke har så stor betydning viser Volvo-lanseringen at mange små detaljer blir til en stor forbedring i luftmotstanden.

Forbedret sikkerhet 

Et nytt og avansert kameraspeil bidrar sterkt til både aerodynamikk og sikkerhet. Denne nye løsningen, som erstatter tradisjonelle utvendige speil, åpner synsfeltet for sjåføren og forbedrer sikkerheten for både sjåføren og trafikantene rundt lastebilen.

 Kamerasystemet har en positiv innvirkning på førerens sikt i regn og mørke forhold, men også i direkte sollys og ved kjøring i tunneler. Ved kjøring med tilhenger har kamerasystemet en automatisk panoreringsfunksjon som følger tilhengeren når den svinger.

FMX: Speilkamera kommer også på FMXen

 Andre viktige funksjoner og fordeler på nye Volvo FH Aero:

NY: Mikroovnen er også ny
  • Volvos I-See-teknologi, som har blitt forbedret for å spare energi og karbonutslipp ved å bruke et skybasert topografisk kart for å optimalisere kjøring og gjøre det mulig å kjøre mer med cruisekontroll, noe som både kan spare energi og gi en mer avslappet kjøreopplevelse.
  • Oppdaterte bremser med Volvos patenterte bremseskiver uten unødig friksjon forbedrer bremsekapasiteten, samtidig som energiforbruket og utslippene reduseres.
  • Oppgradert brukervennlig Infotainment-system som kan tilpasses etter individuelle behov.
  • Forbedret lydsystem, tilgjengelig med seks høykvalitetshøyttalere, en ny effektforsterker og en subwoofer som gir massiv kraft til lydopplevelsen.
  • Et nytt innebygd navigasjonssystem vil bli tilgjengelig, med forbedrede kart tilpasset lastebilspesifikke behov, med automatiske kartoppdateringer som gjør det lettere å levere varer effektivt.
  • Oppdateringer av interiøret inkluderer også en integrert mikrobølgeovn og USB-C-strømuttak.
  • Volvo Trucks' My Business Apps har blitt lansert på flere markeder. Dette er en abonnementsbasert tjeneste som gjør det mulig for kunder å laste ned forretningsrelaterte apper fra forskjellige leverandører og bruke dem i lastebilenes sidedisplay, noe som gir reelle fordeler for driftstiden og den daglige bruken av lastebilen.
  • Den nye funksjonen for dekktrykkovervåking gir flåtesjefer full oversikt over dekkene på lastebilen og tilhengeren gjennom Volvo Connect og reduserer dermed risikoen for kostnader og driftsforstyrrelser forårsaket av dekkproblemer.

Volvo FH vil fortsatt leveres også med standard førerhus uten forlengelse avhengig av behovene i markedet.

 

Powered by Labrador CMS