Nye Volvo VNL.
Nye Volvo VNL.

Ny Volvo VNL snutebil

Volvo Trucks North Amerika presenterer den nye Volvo VNL-serien for langtransport. Den kommer i flere varianter, blant annet med en helt ny sovehytte.

Publisert Sist oppdatert

- Nye Volvo VNL er en del av vårt langsiktige løfte om å levere de sikreste, mest bekvemme og effektive langtransportene på markedet. Serien er fullspekket med innovasjoner og ny teknikk. Vi er stolte over å leve opp til vårt løfte til nåværende og nye kunder på denne måten, sier Göran Nyberg, adm. direktør for Volvo Trucks North America.

- Skal tilføre en merverdi

Designerteamet bak nye Volvo VNL har kombinert deler fra Volvos kjente design med nye dynamiske funksjoner. Lyskasterne kjennetegnes av Volvos varsellys og fungerer som en «perfekt innramming til den nye djervere grillen og motordekselet», skriver Volvo i en pressemelding.

Luftinntaket i front har fått et nytt design og plassering som skal gi mindre turbulens i luften til motoren. Førerhuset er også mer aerodynamisk enn tidligere.

- Vi ville at VNL skulle gjøre inntrykk ute på veien. Men samtidig må den bidra positivt til kundenes resultat. Derfor er det fantastiske designet ikke bare pent - det tilfører en merverdi for kunden, sier Wade Long, ansvarlig for produktmarkedsføring i Volvo Trucks North America.

Tre motoralternativer

VNL-serien har en 13-liters Volvo D13-motor som standard, men førerhus uten sovedelen - og VNL400-modellene - kan spesifiseres med 11-liters Volvo D11-motor.

VNL-serien kan også leveres med en 15-liters Cummins X15-motor.

Nye Volvo VNL er utformet og konstruert på Volvos teknikksenter i Greensboro i North Carolina (USA). Produksjonen skjer på fabrikken i New River Valley i Virginia (USA), der også de øvrige Volvo-lastebilene for det Amerikanske markedet produseres.

Volvomotorene og girkassene til VNL-serien produseres på Volvos frabrikk i Hagerstown i Maryland (USA).