Henrik Bager (t.v.), daglig leder Franzefoss Pukk AS og Joar Caspersen, adm. direktør i NCC Industry.
Henrik Bager (t.v.), daglig leder Franzefoss Pukk AS og Joar Caspersen, adm. direktør i NCC Industry.

NCC overtar asfaltfabrikker

NCC og Franzefoss har inngått avtale om at NCC Industry AS kjøper asfaltfabrikkene til Franzefoss Pukk AS på Bondkall i Oslo og i Sandvika.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen innebærer at NCC fra 1. september overtar de to asfaltfabrikkene, de ansatte ved fabrikkene og inngår en langsiktig leverings- og leieavtale i de to Franzefoss-anleggene. I avtalen ligger også retten til å etablere asfaltfabrikk på Steinskogen i Bærum når fabrikken i Sandvika skal avvikles i 2019.

Årelangt samarbeid

- Vi er svært godt fornøyd med å kunne ta over disse to asfaltfabrikkene. Nå skal vi videreutvikle de to fabrikkene i NCC og ta vel imot våre nye medarbeidere, som vi vet har drevet fabrikkene på en meget god måte, sier Joar Caspersen, adm. direktør i NCC Industry.

At valget falt på NCC var ikke tilfeldig ifølge daglig leder Henrik Bager i Franzefoss Pukk. Franzefoss Pukk AS har hatt et svært godt forretningsmessig forhold til NCC på Lierskogen gjennom mange år, og i den senere tid i forbindelse med byggingen av NCCs nye fabrikk i pukkverket på Lia i Trondheim.

- Vi er trygge på at dette er til det beste for alle parter, og ser frem til et fortsatt godt samarbeid med NCC i årene som kommer, sier Bager.

Skal ha vekst i Oslo

Franzefoss Pukk AS leverer årlig ca. 4,5 millioner tonn pukk og grus til bygg- og anleggsbransjen, offentlig sektor og landbruksnæringen.

NCC er blant de ledende aktørene i asfaltmarkedet i Norge og produserer årlig ca. 1,3 millioner tonn asfalt. Selskapet har ambisjoner om ytterligere vekst, og med de to fabrikkene sentralt i Oslo-markedet konstaterer Caspersen at en betydelig vekst vil komme i Oslo-markedet:

- Fabrikkene på Bondkall i Oslo og i Sandvika passer godt inn i vår strategi om videre vekst og sterk markedsposisjon i Oslo, sier Joar Caspersen. 

NCC har en klar nordisk vekststrategi i de største byene og oppkjøpet bidrar til en solid posisjon i Oslo. 

- Med kjøpet av Franzefoss sine to asfaltfabrikker følger vi vår nordiske strategi om solid tilstedeværelse i alle de største nordiske byene. Oslo har et meget attraktivt marked og vi ser frem til å kunne bli en solid aktør og tilbyder for våre kunder, sier Michael Malm, divisjonssjef for asfalt i NCC Industry.

Dropper Sjursøya

Med de to asfaltfabrikkene NCC nå overtar, skrinlegger NCC sine planer om en asfaltfabrikk på Sjursøya. Det mobile asfaltverket, som i dag står på Ormsundkaia i Oslo flyttes også i løpet av høsten. 

Verken selger eller kjøper ønsker å kommentere pris i handelen. 

STILLING LEDIG: