En vinterkledd Mounty 110 V med fres foran og strøaggregat bak.
En vinterkledd Mounty 110 V med fres foran og strøaggregat bak.

Firehjulsstyrt «fjellgeit» hos Stave

Sigurd Stave Maskin presenterer en spennende maskin fra Østerrike på det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Fra den østerrikske produsenten Reform, har den norske importøren tatt inn redskapsbæreren Mounty 110 V. Maskinen beskrives som en krysning mellom en liten hjullaster og en traktor.

I beskrivelsen til Sigurd Stave Maskin går det frem at maskinen har hydrostatdrift, 4-hjulsdrift og avfjæret førerhytte (ROPS). Videre finner man tre hastighetsmoduser.

I hytta er det mye glass som gir god sikt, og viktig for mange førere er det at hytta har dører på begge sider. Sidevindu og bakvindu kan åpnes.

PTO foran med 1000 o/min, og bak med 540 eller 750 o/min, begge med hydraulisk soft-start, er andre detaljer. Den har også hydraulikkuttak bak og foran. Fire ulike styremodus kommer som standard (forhjulsstyring, bakhjulsstyring, 4-hjulsstyring og hundegang), og med full sving på alle fire hjul snur maskinen på 3,4 meter.

Mounty 110 V er utviklet i fjellandet Østerrike og kommer seg frem!
Mounty 110 V er utviklet i fjellandet Østerrike og kommer seg frem!

Videre har maskinen bakkestart-kontroll og differensialsperrer både foran og bak. Mye vekt er lagt lavt slik at den skal klarer kjøring i terreng med mye helling.

Egenvekt på maskinen er 3,5 tonn, og den kan trekke henger inntil 10 tonn (kan leveres med både hydraulisk og luftbremser til tilhenger). Under panseret sitter en 3-liters motor på 109 hk/360 Nm.

Maskinen kan leveres både med og uten frontlaster med hurtigkobling.