Ingeniøren Mats Jørgensen (37) entrer rollen som daglig leder for A. Markussen AS i 2017.
Ingeniøren Mats Jørgensen (37) entrer rollen som daglig leder for A. Markussen AS i 2017.

Ny daglig leder i A. Markussen AS

Styret i A. Markussen AS har knyttet til seg ingeniøren Mats Jørgensen (37) som ny daglig leder for selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Han går også inn på eiersiden i A. Markussen.

«Med sin brede ingeniørfaglige kompetanse innen bygg og anleggsbransjen vil Jørgensen tilføre A. Markussen solid fundament å bygge videre på. Jørgensen kommer fra stillingen som prosjektleder i Skanska gjennom de siste 10 årene.», står det i en pressemelding fra selskapet.

Bjerkvik-gutt

Mats Jørgensen er en ekte Bjerkvik-gutt, oppvokst med stor interesse rundt maskiner og anlegg. Han er utdannet bygg- og anleggsingeniør, og kommer fra prosjektlederstilling i Skanska der han har gått gradene og nylig avsluttet sitt største prosjekt for LKAB med en kostnadsramme på ca. 700 millioner.

Bransjen A. Markussen AS opererer i er av et annet format, men er ikke ukjent terreng for bedriftens nye daglige leder.

- Jeg ser frem til å ta fatt på nye og spennende oppgaver, og få muligheten til å utvikle selskapet videre, også innenfor nye markedsområder. A. Markussen AS har et sterkt merkenavn, mange dyktige medarbeidere og har flere interessante prosjekter på blokka, sier Jørgensen.

Utvikling av A. Markussen AS

Ved ansettelse av Mats Jørgensen ønsker bedriften å stå sterkt i å kunne videreutvikle seg innen nye felt og markeder. Samtidig vil bedriftens kjerneområde som «den grønne entreprenør» bli godt ivaretatt, opplyses det i meldingen.

- Vi er svært glade for å ha Mats med på laget. Hans bakgrunn og kjennskap til bransjen anser jeg som spennende for utviklingen av A. Markussen de kommende årene. Vi ser frem et til godt samarbeid, sier styreleder Almar Markussen.

Jørgensen vil tiltre stillingen like over nyåret. Han tar over rollen som daglig leder etter Florian Aschwanden som etter eget ønske velger å tre ut av sin stilling og søke nye utfordringer.

Alle i A. Markussen ønsker Florian Aschwanden lykke til i sine valg. Han har vært i selskapet siden 2003.