Leif Persson (t.v.) leverte den første R3-en til Rickard Lundgren.
Leif Persson (t.v.) leverte den første R3-en til Rickard Lundgren.

Første Rototilt R3 er levert

I begynnelsen av november mottok første kunde Rototilts produktnyhet R3 - som er en tiltrotator for gravemaskiner i segmentet 6-12 tonn.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg er stolt over at vi nå har startet serieleveranser av den kompakte R3, der vi har lyktes i å pakke inn alle fordelene vi tidligere bare har kunnet tilby i de større modellene i den mindre modellen, sier Sven-Roger Ekström, prosuktsjef Rototilt i en pressemelding.

Den første kunden ble Richard Lundgren fra Bogges Gräv AB. Han har en R6 fra før. Når det skulle skaffes en tiltrotator til det lettere segmentet, var han ikke i tvil om at det var R3 han skulle velge.

- Det har fungert bra med den vi har. Nå trengte vi en tiltrotator til en mindre maskin, og vi ville ha samme styresystem og Securelock-låsing, sier Lundgren.

Lastholdeventil standard

R3 klarer maskinvekter opp til 12 tonn og kommer med Rototilts styresystem ICS og Securelock som bekrefter at redskapen er riktig tilkoblet. Andre fordeler med R3, er redusert antall smørepunkter, ny høytrykkssvivel, og lastholdeventil som standard
på teleskopsylindrene.

- Med R3 tilbyr vi et produkt som klarer 16 prosent høyere brytekraft enn sin forgjenger RT30. Vi har kjørt tøffe felttester over lang tid med R3. Resultatet har vært veldig positivt hos våre testførere, sier Ekström.

80 L/min

Nå fases RT30 ut og erstattes av R3. Fordelene ved R3 mot forgjengeren er ifølge Rototilt mange:

- Som andre rotatorer i R-serien har R3 en integrert svivel. Dette gir en stabil konstruksjon som tåler større belastninger. R3 har i tillegg en annen teknisk løsning enn de andre R-modellene på høytrykkssvivelen som gir mulighet til å øke trykket opp til 80 L/min. R3 har også større fleksibilitet når det gjelder styresystemer, sier Ekström.

Tekniske data R3:

Maskinvekt6000 - 12000 kg
Maks. standard skuffvolum0,5 m³
Maks. skuffbredde1500 mm
Maks. brytekraft81 kN
Maks. bruddmoment85 kNm
Vekt (fra)290 kg
Tiltvinkel (2x)40°
Rotasjonshastighet (1 omdr. på)7 s ved 50 l/min
Arbeidstrykk25 MPa
Maks. returledningstrykk2 MPa ved 90 l/min
Anbefalt hydraulikktrykk min45 l/min
Anbefalt hydraulikktrykk max75 l/min
Antall smørepunkter6
Dreiemoment6600 Nm ved 25 MPa
Tiltmoment teleskop sylindre21500 Nm
Tiltmoment dobbeltvirkende sylindre26500 Nm