Flere av stroppene som sikret elementene var ødelagt slik at lasten hadde forskjøvet seg.

Slike stropper sikret 15 tonn

Disse avrevene stroppene sikret 15 tonns betongelementer. Politiet fikk tirsdag 13. september tips om en trailer på vei fra Hemsedal mot Gol.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Vogntoget gikk helt på «halv-åtte» og bilistene reagerte. Det viste seg at det aller meste var galt.

Trekkvogna var registrert i Estland, hengeren i Finland og sjåføren i 40-årene var også finsk.

Ekvipasjen var på vei fra Bergen til Hønefoss, og turen var også en kabotasjetur. På semien var det to betongkulverter. Som veide 15 tonn hver. Transporten av disse var arrangert av et norsk selskap.

Stroppe røk

Det var kun stropper som sikret. Flere av disse var røket, og dermed hadde lasten forskjøvet seg.

Heller ikke selve hengeren var noe å skrive hjem om. Det var en 2007-modell som hadde fått mye juling. Etter nærmere kontroll vise det seg at ramma var knekt flere steder og at det var dårlige bremser.

Den ble derfor avskiltet på stedet. Heller ikke bilen var i den beste forfatning. Den tilårskommende bilen hadde som semien dårlige bremser. Den ble derfor sendt til verksted for reparasjon og utbedring.

Førerkortbeslag

Statens vegvesen har bistått politiet med de tekniske undersøkelsene av vogntoget. De brukte hele onsdag for å gå det skikkelig etter i sømmene. Resultatet ble at førerkortet til føreren ble beslaglagt. I tillegg fikk han et forelegg på 15000 kroner.

Betongelementene ble onsdag kveld lastet om og transportert videre. Semitrallen ble hentet med en annen tilhenger og transport tilbake.

Statens vegvesen sto i begynnelsen av uken flere dager i strekk i øvre Hallingdal og Hemsedal.

Den finsk-estisk-norske transporten var ikke helt i «water».
Powered by Labrador CMS