Se bildekarusell der gravemaskin-rekruttene får nok av generalens befalinger og til slutt begraver lederen med sagflis. Alle

Rekruttenes opprør mot generalen

TROMSØ (AT.no): Rekruttene var fem Volvo hjulgravere, generalen i skuespiller Ketil Høegs skikkelse var av den maktglade typen. Kommandoene var presise, stemmen var rungende, men tilslutt gjorde gravemaskinrekruttene kort prosess og begravde ham i sagflis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Gravemaskindansen under Nord-Norsk bygg- og anleggsmesse (NESO) i Tromsø i helgen ble en opplevelse utenom det vanlige. Musikk, gravemaskinakrobatikk og rungende kommandoer var ingrediensene.

Fem gode gravemaskinførere bak spakene i Volvo hjulgravere fulgte musikken fra de profesjonelle landsdelsmusikere. Bevegelsene var synkrone, og det var fint å se hvilken dans det i virkeligheten kan oppstå når det er dyktige aktører bak spakene.

Opprøreret

Som alle oppførelser hadde stykket en intrige. Generalen krevde og kommanderte, og gravemaskinene fulgte ordrene som på et vanlig teater. Men selvfølgelig var det en syndebukk. Den lille minigraveren som slett ikke fulgte ordren fra generalen, fikk alltid unngjelde.

Men det fikk også maktsyke general Ketil Høegh. I oppgjørets time ble han begravd i flis av de fem gravemaskinrekruttene til stor glede for publikum.

Maskinførerne fremførte også synkron dans i sine maskiner.

Absolutt en mektig opplevelse

- Dette er en av mine mer interessante oppdrag og absolutt noe jeg føler for å gjøre igjen, uttalte en strålende fornøyd Høegh etter forestillingen, samtidig som han skrøt uhemmet av de fem dyktige maskinførerne.

Powered by Labrador CMS