Alle
Alle

Norges beste på tur til Volvo

De beste elevene ved anleggslinjene i Norge ble premiert med besøk hos Volvo i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Beste elev på VG2 anleggsteknikk (AT) og VG2 arbeidsmaskiner (AR), fra de seks landslinjeskolene med anleggsfag har tradisjonen tro vært invitert til Sverige av Volvo Maskin AS. De seks skolene er Kirkenes, Fauske, Os, Øksnevad, Solør og Sam Eyde videregående skoler.

Gulrot

Elevene ble ledsaget på turen av Knut Sollesnes fra Volvo Maskin, som var vertskap for turen, Eigil Kristensen, avdelingsleder Øksnevad vgs og landslinjekoordinator Odd Arne Meyer Sjøberg.

- Det er en gulrot for de som ønsker å gjøre noe ut av skoleåret, og en fin måte for Volvo Maskin å ønske velkommen til anleggsbransjen, forteller Sjøberg.

Elevene ble valgt ut etter vurdering av standpunktkarakter, fravær, orden og oppførsel, ansvarsbevissthet, samarbeidsvilje, initiativ og faglig utvikling.

Det var et rikholdig program som ble gjennomført på de tre dagene turen varte. Etter avgang fra Gardermoen, gikk turen til Arvika. Der var det omvisning på hjullasterfabrikken og museet i Arvika. Etter det gikk turen videre til Eskilstuna. Ettersom Volvo Days i år er flyttet til Braås i forbindelse med «Grus-Kalles» 50-årsdag, fikk vi et eget opplegg på kvelden.

Se bilder fra turen i karusellen øverst.

- Luksus

Dag to startet med omvisning på Munktellmuseet i Eskilstuna, og videre til lunch på Volvo Customer senter. Etter lunchen ble det maskinshow med etterfølgende produktpresentasjon og, ikke minst, prøving av maskiner.

- Vi fikk den luksus at vi hadde hele området for oss selv, og fikk prøve hjullastere fra L70 til L250, gravemaskiner fra EW60 til EC 300, og til sist dumperen A40fs. Og det var en fornøyd gjeng som gikk på bussen for å kjøre tilbake til Arvika for siste overnatting, forteller Odd Arne Sjøberg.

Disse elevene var med på turen:

Kirkenes
Vebjørn Aleksander Stormo (AT)
Daniel Mentzoni Johansen (AR)

Øksnevad         
Anders Laupstad (AT)
Jørn-Andre Nygård (AR)

Solør    
Håkon Ellinghaugen Enger (AT)
Joakim Frankmo Tveråen (AR)

Os
Kim-Andre Haraldsen (AT)
Gulbet Hagos Desbele (AR)

Fauske
Christian Teigstad Iversen  (AT)
Marius Lorentzen (AR)

Sam Eyde
Julian Skeie Helle (AT)
Jarle Vegusdal Stølen (AR)