Bilde fra Nordnorsk bygg- og anleggsmesse i 2013.
Bilde fra Nordnorsk bygg- og anleggsmesse i 2013.

Gravemaskinteater i Tromsø

For første gang i Norge kan du få oppleve «Gravemaskinteater» med landsdelsmusikere og noen av våre beste gravemaskinførere som aktører.

Publisert Sist oppdatert

Men da må du reise til Mandelasletta i Tromsø i dagene 10.-12. juni, for der arrangeres Nordnorsk bygg- og anleggsmesse (NNBN). Messen arrangeres for 5. gang, er landsdelens største for BA-næringene i et samarbeid mellom NESO og MEF.

Alt er i rute

Situasjonsrapport vel en måned før samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal åpne utstillingen (fredag 10. juni kl. 10.00), rapporteres alt å være i rute.

- Vi får vel 250 utstillerstands. Med bakgrunn i hotellbestillinger og rapporter fra våre to arrangerende organisasjoner MEF og NESO, venter vi 4000-5000 besøkende, forteller presseansvarlig Lars Erik Flygel.

Det er også sørget for gratis shuttlebuss mellom hotellene i Tromsø sentrum og Mandelasletta.

Infrastrukturdebatt i nord

Alt ligger vel til rette for en skarpskodd debatt om infrastruktur i nord. Debatten ledes av tidligere regiondirektør NHO Nordland, Ivar Kristiansen, og deltagere er  

samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, regionvegsjef Torbjørn Naimak, direktør i LNS Frode Nilsen, fylkesordføreren for Finnmark, Runar Sjåstad, og fylkesråd for samferdsel i Troms, Ivar B. Prestbakkmo.

Bygg- og anleggsprosjekter i konkurranse

Naturlig nok knyttes det også stor interesse til kåring av Nord-Norges beste byggeprosjekt. I skrivende stund er ikke nominasjonsprosessen avsluttet.

Bedre ser det ut for kåring av Nord-Norges beste anleggsprosjekt, og med følgende nominerte blir konkurransen hard:

* Øijord & Aanes Entreprenørforretning a.s: Ny rundkjøring for Statens Vegvesen/Rana Kommune i Vika i Rana

* Terje Halsan AS: Molo i Grønøy havn for Meløy kommune/Kystverket

* TP Maskin AS: Bjørnfjell krysningsspor for Jernbaneverket

* Målselv Maskin & Transport: Infrastruktur Rusta leir for Forsvarsbygg

* Odd Mathisen AS: Rassikringsanlegg på Havøysundvegen for Statens vegvesen

Sandkasser og utstilling

Programmet omfatter også fremtidens bygge- og anleggsarbeidere i sandkassa. Entreprenør Einar Sørensen AS har invitert med Kråkeslottet barnehage som skal få leke bygge- og anleggsarbeidere i egen sandkasse.

Et annet innslag er at ungdom konkurrerer både i byggfag og anleggsmaskiner. Det er Nordnorsk mesterskap for lærlinger i byggfag og Nordnorsk mesterskap for lærlinger i maskinkjøring.

- På rekrutteringsdagen vil vi også få se 500 ungdomsskoleelever boltre seg blant stillaser, byggevarer og maskiner. Og så har vi selvfølgelig selve messen hvor det er ventet at nordnorske besøkende også får se nymaskiner som ble lansert på Bauma i april, sier Flygel.

Målet har vært å sy sammen et allsidig messeprogram, og ifølge forhåndsinformasjonen virker det lovende.

Om årets messe:

- Nordnorsk bygg- og anleggsmesse 2016
- På Mandelasletta i Tromsø 10.-12. juni
- Ca. 250 utstillere
- 4000-5000 besøkende ventes
- Debatt om infrastruktur i nord