Saltvikplog og New Holland-traktor er bare litt av det som kan prøves på Arctic Winter i Nordland de to første dagene i april.
Saltvikplog og New Holland-traktor er bare litt av det som kan prøves på Arctic Winter i Nordland de to første dagene i april.

Arctic Winter i nord

1. og 2. april, kl. 11.00 – 17.00, arrangerer Saltvik Mek AS med partnere «den største vinterdemoen i Nord-Norge på mange tiår».

Publisert Sist oppdatert

Arctic Winter skal avholdes på Skjomenfjellet sør for Narvik. Taraldsvik Maskin AS har gitt Arrangøren tilgang til deres veier som de holder på å åpne for Statnett på mellom 600 - 800 moh, med det som omtales som fantastiske områder å brøyte på.

På Arctic Winter skal følgende maskiner, biler, traktorer og utstyr demonstreres:
– Saltvikplogen A-type, DA-300, SDA-280, FE-280, FDH-280 og V-290
– New Holland T6080 med V-290
– Hjullaster JCB TM320S (teleskop bom)
– Case Puma 240 CVX og New Holland traktorer
– Mercedes Arocs 2658 LK med Saltvikplog
– Volvo FH 540 6x4 med Saltvikplog
– Scania R620 med Falköping fastsandspreder og Saltvikplog
– Mählers underliggende skjær på lastebil og traktor
– Falköping sprederskuff
– Duun TF og VF snøfresere samt brøyteskjær og strøskuff
– Lys og elektrisk til kjøretøy
– Heatwork mobile varmekraftverk
– Dekk og kjettinger

Det blir satt opp telt med varme fra Heatworks varmekraftverk med benker og bord, og det loves servering av lett varm mat og kaffe.

Dette er Saltvik Mek

Saltvik Mek AS ble stiftet i juni -12, og er en videreføring av Saltvik’s Mek Verksted som ble stiftet av Kristian Saltvik i 1971. Eier og daglig leder er Ole Saltvik, og firmaet har i dag ni faste ansatte og fire prosjektansatte.

Saltvik Mek er lokalisert i Bjerkvik, Nordland, og har verkstedlokaler på ca. 900 kvadratmeter. Selskapet utfører både små og store oppdrag som har med stål og metaller å gjøre, for privatpersoner og firmaer. I tillegg utføres en del snekker-/trevirke-arbeid.

Selskapet produserer flere modeller av Saltvikplogen.

- Med utviklingen av flere nye og innovative modeller, samt at flere er på vei, så er min påstand at vi er verdensledende på utvikling av snøploger, sier daglig leder Ole Saltvik.