Når køen står inn mot sentrum om morgenen blir den parallelle snarveien stengt med bom.

Midlertidig rushtidsbom i Oslo

For å hindre eksplosiv trafikkøkning på sidenveien av E6 inn mot Ryen i Oslo når Ring 3 får halvert kapasiteten, settes det opp en bom.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Fra slutten av februar stenges Enebakkveien i retning mot sentrum/Ryen for gjennomkjøring i morgenrushet, hver mandag til fredag kl. 07.00-09.00.

En midlertidig rushtidsbom plasseres rett nord for krysset Enebakkveien/Sandstuveien (se kartet). Det vil si at det fortsatt blir mulig å kjøre ut på E6 via Sandstuveien, dersom du kommer på Enebakkveien sørfra.

Prioriterer bussen

20. februar starter Statens vegvesen arbeidet med å oppgradere Brynstunnelen på E6/Ring 3. Kapasiteten gjennom tunnelen vil da reduseres med mer enn 50 prosent.

- Statens vegvesen skilter alternative ruter via riksveinettet, men vi forventer likevel økt trafikk på lokalveiene rundt Brynstunnelen. For å begrense gjennomgangstrafikk i Enebakkveien, og for å prioritere framkommelighet for bussene, setter vi opp en midlertidig rushtidsbom ved Abildsø, forteller prosjektleder Hilde Ulvik.

Kun i morgenrushet

Bommen omfatter bare trafikk i nordgående retning, det vil si mot sentrum/Ryen, og bare på hverdager (mandag til fredag) kl. 07.00-09.00. I morgenrushet er det kun busser og andre med tillatelse, f.eks. utrykningskjøretøyer, som kan passere bommen i retning sentrum.

Resten av døgnet er vegen åpen for fri ferdsel. Bommen omfatter ikke sørgående retning, det vil si ut av byen.

Bom til tunnelen er ferdig

Bussbommen settes i drift fra slutten av februar, og blir stående til Brynstunnelen er ferdig oppgradert sommeren 2017. Monteringen starter noen uker før.

Rushtidsbommen settes opp i samarbeid med Oslo kommune ved Bymiljøetaten, som har ansvar for det kommunale veinettet.

Begge etatene vil følge trafikksituasjonen tett i etterkant av at bommen settes i drift, og fortløpende vurdere behov for eventuelle justeringer.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS