Det var ikke mye igjen av bussene som brant i Bærum i natt.
Det var ikke mye igjen av bussene som brant i Bærum i natt.

Eksplosjonsartet bussbrann

BEKKESTUA (AT.no): Mens bussene sto parkert for natta tok det fyr i en. Før brannvesenet hadde fått slukket brannen var fire busser helt utbrent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det var ved halv tre tiden natt til mandag brannvesenet i Asker & Bærum fikk melding om røyk og flammer fra en buss som sto parkert på Nettbuss sitt anlegg.

Der etter spredde brannen seg i rekordfart mellom fire busser som sto ved siden av hverandre. Grunnen til at brannen ikke spredde seg til enda flere av de 16 bussene som sto parkert sammen, var en åpen plass på hver side av de fire. De bussene som har sin parkeringsplass der er i Sverige for oppgraderinger.

Bussene som brant er Volvo Hybridbusser som går i trafikk for Ruter i Oslo vest. Bussene er om lag to år gamle, og sto med batterilading på da brannen startet. Dette er kun for lading av startbatteri og ikke el-motoren på bussen. Strømtilførselen driver også en vifte inne i bussen.

Brannårsaken er ikke kjent, og politiet skal i gang med tekniske undersøkelser av de utbrente vrakene. Både aluminium, glassruter og plastmaterialer smeltet i den kraftige brannen. Brannvesenet i Asker & Bærum rykket ut med fire enheter til brannen.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS