Mesta tar over driften av riksveiene i hovedstaden allerede neste uke.
Mesta tar over driften av riksveiene i hovedstaden allerede neste uke.

Mesta tar over etter konkurs

Etter at TF Anlegg gikk konkurs var det plutselig uklart hvem som skulle brøyte riksveiene i Oslo i vinter.

Publisert Sist oppdatert

TF Anlegg AS, tidligere Transport Formidlingen Anlegg AS, gikk konkurs 23. september. Dette ga en veidriftkrise i hovedstaden. Selskapet vant nemlig kontrakt på drift av Oslos riksveier fra september 2014 til 2019 med sitt tilbud på 297,7 mill. kroner.

Les saken: Konkurs ga veidrift-kriseNoen dager før vintersesongen starter i Oslo, er det ikke avklart hvem som skal brøyte veiene denne sesongen.

Mesta tar nå over ansvaret for drift og vedlikehold av riksveier i Oslo frem til 1. september neste år. Mesta var et av to selskaper som ble utkonkurert av TF Anleggs tilbud i fjor.

Kontrakten med Mesta ble signert torsdag, og arbeidet starter allerede neste uke – tirsdag 20. oktober.

– Vi har bare hatt en uke på oss for å klargjøre anbudet, så det har vært intensiv jobbing for å komme i mål. Det er en kompleks kontrakt med et svært trafikkert veinett, forteller regiondirektør i Mesta, Stig Ingar Evje i en pressemelding.

På tross av kort tid til planlegging er han trygg på at Mesta er klare til å ta fatt på jobben i neste uke.

– Vi har utstyret, nøkkelressursene og kompetansen. I tillegg har vi mange dyktige underentreprenører i området som vi kan trekke veksel på. Vi har en plan og skal klare dette, slår Evje fast.