Isachsen ny hovedeier i NOSB

Nordisk Sprøytebetong blir en del av Isachsen Gruppen, som gjør årets femte oppkjøp.

Publisert Sist oppdatert

Isachsen Gruppen har overtatt aksjemajoriteten i Nordisk Sprøytebetong (NOSB) og med virkning fra 19. august ble NOSB dermed en del av Isachsen Gruppen, og vil inngå i konsernets Anleggsdivisjon.

- På generelt grunnlag vil de tjenester NOSB leverer gjøre oss til en bedre totalleverandør innenfor grunnarbeid knyttet til tomtefelt og boligbygging. I tillegg besitter de verdifull spisskompetanse innenfor bl.a. fjellsikring og arbeid knyttet til tunnelvedlikehold. NOSB er et kompetent miljø med lang erfaring i faget, sier Anders Høiback direktør for Divisjon Anlegg.

Les også: Spetalen inn i Hæhre, TT og IsachsenDe tre entreprenørene går sammen i et nytt konsern med nye eiere.

Vinn-vinn

Administrativ leder i NOSB, Peder Udnæs, er tilsvarende entusiast til nå å bli en del av Isachsen-systemet.

- Helt klart. Dette blir vinn-vinn for begge parter. For oss ligger det mye positivt i å bli en del av en så stor og profesjonell organisasjon som Isachsen. Økt nettverk betyr flere og nye muligheter også på oppdragssiden. Vi vil komme tettere på de virkelig store anleggsoppdragene og i sum vil dette bidra til større forutsigbarhet hva gjelder vår generelle ordreinngang.

Fornøyde partnere, fra venstre: konsernsjef i Isachsen Kent Jensen, direktør for Divisjon Anlegg Anders Høiback, styreleder i NOSB Per Erik Kristiansen og administrativ leder i NOSBPeder Udnæs.
Fornøyde partnere, fra venstre: konsernsjef i Isachsen Kent Jensen, direktør for Divisjon Anlegg Anders Høiback, styreleder i NOSB Per Erik Kristiansen og administrativ leder i NOSBPeder Udnæs.

Nordisk Sprøytebetong ble etablert i 1991 og har siden oppstarten ligget i front hva gjelder utvikling innen grunnmur med betongsprøyting. Selskapet har hovedkontor i Drammen og sysselsetter 20 personer.

NOSB hadde i 2014 en omsetning på 68 millioner og resultat før skatt på kr. 7,6 millioner. Etter gjennomført transaksjon vil Isachsen Gruppen eie 60 prosent av NOSB, de resterende 40 prosent vil eies av Per Erik Kristiansen.

Kjøp nummer fem

Kjøpet av NSOB er Isachsens femte så langt i år. Fra før har konsernet kjøpt Østgård Anlegg & Transport AS, Knive Energi AS, Drammen Trafikksystemer AS samt også overtatt Gevelts grustak– og entreprenørvirksomhet.

- Oppkjøpene har det til felles at de alle bidrar til å understøtte eksisterende kjernevirksomhet, forklarer konsernsjef i Isachsen, Kent Jensen.

- Dette er alle selskaper med mennesker og kompetanse som utvilsomt har bidratt positivt inn i konsernet. Nå er vi svært tilfredse med at NOSB blir et datterselskap i Isachsen Gruppen og ser frem til å bygge videre sammen, avslutter Jensen.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS