Engcon-tilt med demonterbar hurtigkoblet gripeenhet.
Engcon-tilt med demonterbar hurtigkoblet gripeenhet.

Dobbeltnyhet fra Engcon

EC-Oil er et fullhydraulisk feste, mens Q-safe er Engcons nye generasjon av redskapsfester.

Publisert Sist oppdatert

Engcons EC-Oil er et nytt fullhydraulisk feste som ble vist på standen og demofeltet til Engcon Norge AS under Vei og Anlegg på Hellerudsletta.

EC-Oil er et system for automatisk tilkobling av hydraulikk, elektronikk og sentralsmøring på hydrauliske redskaper. Engcon-løsningen er selvfølgelig spesielt tilpasset Engcons egne tiltrotatorer og produsentens nye redskapsfeste Q-Safe.

På demofeltet fikk vi se hvor raskt maskinføreren byttet mellom flere redskap som sto på bakken. Q-Safe sørger for at redskapen kommer i lås før det løftes fra bakken. Byttene mellom redskapen skjer fra førerhytta, uten at maskinfører må ut og koble av eller på slanger.

For eksempel kan man ha EC-Oil på redskapsfestet Q-Safe, over og under tiltrotatoren og på redskapet. Ved behov for maksimal brytekraft kan man koble fra tilten og deretter koble direkte på et hydraulisk eller mekanisk redskap. Fleksibiliteten skal spare tid og penger for brukeren. Drivstofforbruket reduseres for eksempel ved å fjerne tilten når man ikke har behov for den, men det er viden kjent at mange ikke orker å gå ut av hytta og koble fra denne. Dette sparer også tilten for slitasje eller unødvendige støt.

Demonterbar gripeenhet

Engcon viste også en tilt med demonterbar hurtigkoblet gripeenhet. Også her er det automatisk av- og påkobling av hydraulikk og elektronikk.

- Det er stadig flere som ønsker grip på tilten, og for de som er i tvil kan denne løsningen være fin. Dette tilbudet kommer etterhvert på alle tiltene våre, og det kan ettermonteres på kommende standard på underdelen, sier salgssjef Morten Fjeld-Nielsen.

Den nye generasjonens gripekassett har en unik konstruksjon med to kraftige kroker på den ene siden samt en robust og enkel låsing av gripen på den andre siden. Tilkobling av gripens hydraulikk skjer med et enkelt håndgrep, og dette betyr at den er svært lett å montere og demontere, samtidig som den er festet på en sikker måte.

- Sikkerheten først

I likhet med de tidligere modellene har også den nye generasjonen integrerte griper innebygd lastventil som hindrer ufrivillig åpning av «kjeftene» ved aktivering av andre funksjoner på tiltrotatoren.

– Sikkerheten står alltid øverst på dagsorden når vi utvikler nye produkter, og det gjelder også for vår nye avtagbare grip, sier Fredrik Jonsson, utviklingssjef i engcon.

En griptilpasset skuffeserie utvikles parallelt, der baksiden av skuffen utformes slik at den har et uttak som er på linje med gripens mothold og som dermed fungerer som en forlenget støtte for det som gripes, f.eks. en stolpe eller et rør.

Powered by Labrador CMS