Sindre Aspelien vant årets uoffisielle norgesmesterskap i maskinkjøring for skoleelever. Han ble gratulert av Roger Wang i Hesselberg Maskin.
Sindre Aspelien vant årets uoffisielle norgesmesterskap i maskinkjøring for skoleelever. Han ble gratulert av Roger Wang i Hesselberg Maskin.

Sindre beste maskinkjører

17 år gamle Sindre Aspelien fra Raufoss ble torsdag uoffisiell norgesmester i maskinkjøring for skoleelever. Nå venter tur til en av Komatsus fabrikker i Europa som var førstepremien.

Publisert Sist oppdatert

Sju elever fra de landsdekkende linjene i anleggsteknikk kvalifiserte seg til finalen som ble arrangert i forbindelse Vei og Anlegg 2015.

Finalistene møttes til dyst i Feiring Bruks pukkverk på Bjønndalen Bruk ikke langt fra Hellerudsletta.

Der konkurrerte de både med hjullaster og gravemaskin. Med hjullasteren var det både presisjonskjøring og en hinderløype. På pallegaffelen under hinderløypa sto et oljefat med en bøtte vann på toppen.

Med gravemaskinen var oppgaven å grave ned og plassere en kum. Den skulle plasseres i riktig høyde og rett.

Det var på denne øvelsen Sindre viste de andre ryggen. Han var mer enn fem minutter kjappere med gravemaskinen enn nærmeste konkurrent. 

Sindre er elev ved Solør videregående skole, og skal begynne i lære hos Odd Steinar Hansen fra sommeren. Der har han fått tilbud om å kjøre hjulgraver de neste to årene.

Da han skulle velge utdanning sto det mellom bilmekaniker og anleggsmaskinfører. Han hadde på forhånd ikke så mye kjennskap til anleggsbransjen. Det næreste han hadde vært den er pappa som er tømrer.

Det uoffisielle norgesmesterskapet i maskinkjøring for skoleelever har vært arrangert i ni år. De siste sju årene er det Hesselberg Maskin og Komatsu som har holdt maskiner og premier under konkurransen.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS