Liebherr-Norge har sitt demofelt innerst på området. På bildet er Kristian Øvsthus fra Voss i ferd med å teste en R946 Litronic.
Liebherr-Norge har sitt demofelt innerst på området. På bildet er Kristian Øvsthus fra Voss i ferd med å teste en R946 Litronic.

Maskintesting på Hellerudsletta

På Vei og Anlegg 2015 er det store muligheter for å prøvekjøre maskiner på egne demo-områder.

Publisert Sist oppdatert

For tre år siden var det ti demofelt til maskintesting. I år er det 17!

Innerst, i hjørnet mot riksveien, har Liebherr-Norge to gravemaskiner som kan testes. I den ene, en R946 Litronic, sitter maskinfører Kristian Øvsthus og prøver ut maskinens egenskaper.

- Denne var veldig bra, med fin hydraulikk og bra hytte, sier Øvsthus som arbeider for Hirth Himle Entreprenør AS i Voss.

Han forteller videre at selskapet ikke har noen Liebherr-gravemaskiner i dag, men at en Liebherr R926 Compact Litronic kan være aktuell for selskapet å skaffe på sikt.

Mange vil prøve

Einar Hermansen arbeider med support i Liebherr-Norge. Han er på demofeltet for å instruere de som tester maskinene før de setter i gang.

- Det er veldig stor interesse for å prøve maskinene. Også er det bra at det har begynt å tørke opp litt. Da det regnet som mest ble det veldig mykt underlag, sier han, mens han holder orden på raden av lystne demoførere.

Maskinen

Liebherr R946 Litronic er en 40-tonner med en sekssylindret Liebherr-motor på 200 kW (272 hk).  Hydraulikk-systemet er på 2x305 L/min med maksimalt trykk på 380 bar. Skuffa fra Gjerstad er på 2100 liter.

 

Liebherr maskin: Liebherr-Norge har sitt demofelt innerst på området. På bildet er Kristian Øvsthus fra Voss i ferd med å teste en R946 Litronic.

Liebherr personer:Kristian Øvsthus (i maskinen) får instruksjoner av Liebherr-Norges Einar Hermansen.

Liebherr demo: «Hold avstand gutter»: Kristian Øvsthus varskuer tilskuerne før han tar plass ved spakene.