Doosans nye beltegraver DX300 LC-5. ALLE

Viser ny Doosan-serie

HELLERUDSLETTA (AT.no): Doosan viser for første gang den nye -5-serien gravemaskiner og hjullastere på Vei og Anlegg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

På Vei og Anlegg på Hellerudsletta denne uken kan du for første gang i Norge se de nye modellene fra Doosan.

Den nye serien kalles -5, og erstatter de tidligere -3 modellene. De største nyhetene er nytt design og nye motorer, opplyser importør Rosendal Maskin i en pressemelding.

På Hellerudsletta stiller Rosendal med tre nye Doosan-gravere. Det er de nye DX 255 LC-5 og DX 300 LC-5, på 25 og 30 tonn henholdsvis, samt den nye hjulgraveren DX 170 W-5 på 17 tonn

AdBlue, ikke partikkelfilter

Innvendig er det også mye nytt på de nye Doosan-maskinene.

Maskinene har en helt ny form og nye deksler, men også i innmaten finner man mye nytt. Alle -5 modeller har fått motorer med SCR teknologi, der man bruker AdBlue til rensing av avgassene.

Doosan har dermed gått bort fra partikkelfilter, som har blitt benyttet på gravemaskiner i -3 utgave. Beltegravere fra DX300 og opp til DX530 får motorer fra Scania, med betegnelsene DC09 og DC 13, som vi tidligere kjenner fra Doosan dumpere og hjullastere. DX255 har Doosan sin egen motor.

AT.no har tidligere skrevet mer detaljert om DX255 LC-5 her.

To nye hjullastere

Rosendal har også med seg to nye Doosan hjullastere til Vei og Anlegg, nemlig 31-tonneren DL550-5 og 17-tonneren DL300-5. Hjullasterne fra Doosan fra DL300 til DL550 kommer i ny utgave. Disse fortsetter som tidligere med motorer fra Scania, og har fått samme designoppgradering, og nyheter i førerhuset.

I 2016 vil resten av Doosan sine gravere komme i -5 utgave.

Powered by Labrador CMS