Truet lastebilsjåfør med Kalasjnikov

Da lastebilsjåføren sa ifra om uvøren kjøring, fant privatbilisten fram automatvåpen.

Publisert Sist oppdatert

Lastebilsjåføren var på vei mellom Malmö og Göteborg i mai i år, da en personbil brått svingte inn rett foran trekkvogna. Lastebilsjåføren tutet, for å gi et tydelig signal om at han ikke satte pris på den farlige manøveren.

Da begynte mannen i bilen foran ham å gestikulere for å få lastebilsjåføren til å kjøre til siden. Lastebilsjåføren har senere forklart at han tenkte han kunne stoppe for «å forklare at det ikke er like lett å bremse med en lastebil som med en personbil», skriver Metro.se.

Men den 26 år gamle privatbilisten hadde ikke tenkt å høre på det øret. I stedet fant han fram et automatvåpen av typen AK47 og pekte på lastebilsjåføren.

- Pass deg, ellers kommer det til å gå riktig ille, skal bilisten ha sagt.

Forbipasserende bilister skal ha sett hendelsen, og 26-åringen har selv bekreftet at han har hatt tilgang til en AK47 tidligere, men aldri i Sverige.

Mannen er nå tiltalt for grove trusler, og ifølge lastebilsjåførens advokat krever de 20.000 kroner i erstatning for truslene og tapt arbeidsfortjeneste som følge av at sjåføren ble sykmeldt etter hendelsen.