Den nye 18-tonns kapasitet Scooptram ST18 kompletterer Atlas Copco spekter av underjordiske lastere i dette segmentet.
Den nye 18-tonns kapasitet Scooptram ST18 kompletterer Atlas Copco spekter av underjordiske lastere i dette segmentet.

Ny 18-tonner fra Atlas Copco

Produsenten forventer at Scooptram ST18 blir den mest produktive LHD i markedet.

Publisert Sist oppdatert

Den nye underjordiske hjullasteren er tiltenkt brukt i store operasjoner innen anlegg og gruvedrift. Den er konstruert til å matche Minetruck MT6020, som har en kapasitet på 60 tonn.

- Vi vet at den nye lasteren er etterlengtet i markedet, sier Ben Thomsen i Atlas Copco, som mener at ST18 vil bli den mest produktive LHD (Load Haul Dump) i markedet.

- Den optimaliserte skuffen vil resultere i bedre penetrering ved lasting, raskere akselerasjon og hurtig dumping. Resultatet er bedre lastekapasitet og en større tonnasje pr. måned, legger han til.

Felles deler

ST18 og MT6020 har flere felles deler og komponenter i kontrollsystemet, noe som vil være besparende for eiere som har begge maskinene i stallen.

ST18 har variabel hydraulikkpumpe som vil sørge for sikker og effektiv utførelse av lasteoperasjonen. Atlas Copco Rig Control System overvåker, støtter og kontrollerer alle sider av operasjonene, og skal gi god penetrering ved lasting, vesentlig mindre belastning og slitasje på utstyret, samt en raskere og mer effektiv lasteprosess.

Hytta er også oppgradert og FOPS/ROPS-godkjent. Her finnes air condition og ekstra beinplass gjennom Atlas Copcos footbox. Utførelsen av førerhuset er ergonomisk optimalisert, og sikt bakover er gjort mulig ved hjelp at en skrånende utforming av maskinens bakdel og kort ramme.

Scooptram ST18 har sikkerhetsfunksjoner som automatisk test av bremser, beskyttelsesvern, 3-punkt tilgangssystem, nødstyring, sikkerhetslåser, låssystem til bom, brannslukningssystem og beskyttelsesprogram for maskinsystemet. I tillegg kan maskinen leveres for halvautonom drift eller med fjernkontroll. 

Automatisk bomdemping og frikobling av clutch øker maskinens levetid og reduserer spill fra lasteskuffen. Automatisk antispinn reduserer dekkslitasje og drivstofforbruk. Også mykstopp på bom, skuffe og styring redusere den generelle slitasjen på maskinen.

ST18 leveres med flere av Atlas Copcos serviceprodukter. Blant disse er RigScan, et avansert revisjonsverktøy som tilbyr sanntid maskintilstand og ytelsesevne og The Remote Monitoring System som gjør produksjon og vedlikeholdsdata synlig gjennom et web-basert program.