Pon flytter det norske hovedkontoret fra Oslo til Skedsmo i Akershus.
Pon flytter det norske hovedkontoret fra Oslo til Skedsmo i Akershus.

Bygger gigantisk «Pon-Cat campus»

Pon har inngått en langsiktig avtale med Rimfeldt-konsernet om utbygging og leie av et helt nytt norsk hovedkontor og serviceanlegg langs E6 på Berger, i Skedsmo kommune i Akershus.

Publisert Sist oppdatert

 

Pon Equipment og Pon Power vil sammen skape et «Pon-Cat campus» på Berger, som skal stå ferdig om et par år. Rimfeldt eier tomtene og vil forestå utbyggingen av Pons nye «campus», sentralt beliggende mellom Oslo og Gardermoen. Pon-selskapene skal leie hele den 72.000 m 2 store eiendommen.

Det skal oppføres vel 20.000 m 2 gulvareal fordelt på kontorarealer, salgsarealer, verksted- og serviceanlegg.

Pon Equipment har det siste året vurdert flere alternative beliggenheter, men havnet til slutt på det selskapet mener er den mest tilgjengelige og best eksponerte tomten av alle på listen.

Daglig leder Karl Erik Rimfeldt i Rimfeldt Eiendom er fornøyd med avtalen og ser fram til et nært samarbeid med representantene for Pon:

- Det er svært gledelig å få denne aktøren til Skedsmo kommune med alle arbeidsplassene og aktiviteten den fører med seg. Dessuten tror jeg det nye anlegget vil bli et flott skue for alle forbipasserende på E6, sier Rimfeldt.

Adm. direktører Inge Stensland (Pon Equipment) og Trond Skaufel (Pon Power) er også fornøyd med avtalen og ser frem til å flytte inn i et nytt og moderne Pon-Cat campus til glede og nytte for både kunder og ansatte.

Pon har 13.000 ansatte

 

Rimfeldt eier et konsern med eiendomsselskaper med base på Kongsvinger. Selskapene driver i hovedsak med eiendomsutvikling. De har virksomhet flere steder på Østlandet, men er en stor eiendomsaktør i Skedsmo kommune. Utover den aktuelle tomten på Berger, eier Rimfeldt-konsernet blant annet Maxbo- og Plantasjen-byggene på Hvam.

Pon Equipment og Pon Power er eid av Nederlands største privateide konsern, Pon. Pon arbeider i over 250 bransjer i 27 land med til sammen 13.000 ansatte.

Pon Power fokuserer på markedsføring, salg og distribusjonen av Cat-, MaK- og MWM-motorer for fremdrift og kraftgenerering, hovedsakelig til landbasert-, maritime- og olje & gass industrien i Skandinavia.

Pon Equipment selger som kjent anleggsmaskiner fra Caterpillar Inc.