SIGNERT AVTALE: Anders Tiltnes (til venstre) i Infrakit Norge og Even Sjøli har signert avtalen som sikrer MjøsPlan AS forhandlerstatus av Infrakit i Hedmark, Oppland og Buskerud.
SIGNERT AVTALE: Anders Tiltnes (til venstre) i Infrakit Norge og Even Sjøli har signert avtalen som sikrer MjøsPlan AS forhandlerstatus av Infrakit i Hedmark, Oppland og Buskerud.

Fra skyen til Moelv

- Dette er fremtiden for vår bransje, sier Even Sjøli i Mjøsplan AS.

Publisert Sist oppdatert

Mjøsplan AS er blitt forhandler av tjenesten Infrakit.com. Infrakit er en åpen og uavhengig BIM-sky for oppdragsgivere, entreprenører og leverandører i anleggsbransjen.

- Vi ser at Infrakit løser en rekke av de største utfordringene i små og store anleggsprosjekter. Vi har lenge brukt Infrakit, og ser stor nytteverdi for våre kunder. Nå kan vi gi support til en region der vi allerede har mange kunder, sier daglig leder Even Sjøli.

Finsk produkt

Infrakit ble utviklet i Finland allerede i 2010. Det finske Trafikverket så et behov for å samordne alle data fra en anleggsplass i skyen, og har svært gode erfaringer med systemet. Systemet er også tatt i bruk av både riksentreprenører, små entreprenører, kommuner og selvsagt Trafikkverket. Nå er Infrakit på full fart inn i det norske markedet.

- Den største utfordringen er ikke lengre å prosjektere digitalt, i 3D eller å ha digitale verktøy. Utfordringen er å få ulike fag og bedrifter i alle prosjektfaser til enklere å kunne bruke dataene. Infrakit løser dette ved å samle faginformasjon på én nettside, sier daglig leder Even Sjøli i MjøsPlan AS.

Infrakit er tilgjengelig i nettleser og fungerer med alle CAD-programvarer og alt anleggsutstyr.

Fra prosjektering til maskinstyring

Ifølge Mjøsplan er Infrakit aktuell for en rekke bruksområder. Skyløsningen kan kombineres med maskinstyring, og med Infrakit kan entreprenører sjekke prosjekterte data, kontrollere at de er byggbare og selv sende dem til maskiner. Det betyr at en digital flaskehals er fjernet.

- En annen genial ting er at nøyaktige innmålinger fra maskiner og apper kommer automatisk inn i Infrakit. Dette gjør at jeg slipper kjøre ut på anlegget for absolutt alt, og kan bruke tiden min smartere. Jeg kan be min kunde eller en formann om å gjøre innmålinger selv som jeg har tilgjengelig umiddelbart for omprosjektering eller beregninger, skryter branch manager Morten Kappelslåen i Mjøsplan. 

Mennesket er viktigst

- Å bruke internett til å samarbeide er jo ganske opplagt, men det er vanskelig å lage et verktøy som fungerer i praksis. Det har de klart i Finland, sier daglig leder Anders Tiltnes i Infrakit Norge AS.

Han fortsetter: - Nå er tjenesten tilgjengelig i Norge, og vi er stolt av å ha MjøsPlan AS med på bevegelsen. Det viktigste er ikke Infrakit, men menneskene som bruker tjenesten.