AKSEPTERER IKKE DOMMEN: Scania anker dommen og boten på over åtte milliarder kroner.

Scania anker EU-dommen

Scania anker dommen og boten på over åtte milliarder kroner som lastebilprodusenten fikk fra EU-kommisjonen for prissamarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I september i år ble det klart at Scania får en bot på 880 millioner euro, den gang tilsvarende 8,2 milliarder kroner fra EU-kommisjonen. Begrunnelsen var at Scania ble beskyldt for i hele 14 år fra 1997-2011 å drive et kartell sammen med lastebilprodusentene MAN, DAF, Daimler, Iveco og Volvo/Renault for prissamarbeid. De øvrige fem selskapene inngikk et forlik med Europakommisjonen for et års tid siden, men Scania valgte ikke å bli med i forliket. Scania ble også beskyldt for å forsinke introduksjonen av nye motorer som tilfredsstilte EUs utslippskrav.

Scania har nå valgt å anke dommen. Selskapet tilbakeviser påstandene og konklusjonene i dommen. I en pressemelding tirsdag 12. desember skriver Scania at lastebilprodusenten ikke har drevet med noe pan-europeisk prissamarbeid med andre lastebilprodusenter. Videre skriver Scania at selskapet heller ikke har prøvd å forsinke introduksjonen av nye motorer som oppfyller EUs utslippskrav.

Scania melder at selskapet har samarbeidet fullt ut med den europeiske kommisjonen i etterforskningen av saken.

Powered by Labrador CMS