– Vi har til sammen åtte dedikerte og motiverte medarbeidere som har bidratt til vår vekst, sier markedssjef Marius Bergheim (t.v.) og daglig leder Arne Kristian Sollien i Ringerike Liftutleie.

Til nye høyder

Ringerike Liftutleie opplever sterk vekst i utleie av lifter og trucker på Østlandsområdet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- I fjor investerte vi i 40 nye maskiner for å dekke markedsetterspørselen og skifte ut gammelt materiell, sier daglig leder Arne Kristian Sollien og markedssjef Marius Bergheim.

Ringerike Liftutleie holder til på Kilemoen utenfor Hønefoss. Virksomheten har «god økonomi og en markedsorientert ledelse, som hele tiden er på hugget etter nye oppdrag».

- Det har båret frukter og i dag er vi involvert i flere store bygg- og anleggsoppdrag, sier Sollien.

Selskapet er kåret fire ganger som Gaselle-bedrift av Dagens Næringsliv.

Investerer opptjente midler i nytt utstyr

Verkstedkompetansen, som Per Henriksen har bygget opp i løpet av 35 år er viktig for Ringerike Liftutleie.

Ringerike Liftutleie AS ble etablert i 2001 som et selvstendig familieeid selskap, som har jobbet med lifter siden 1977.

Det hele startet med kjøp av en lift i 1987. I 2003 etablerte bedriften et eget bygg på Kilemoen i Hønefoss med kontorlokaler, verksted og lager.

- I tillegg til virksomheten på Kilemoen, gikk Ringerike Liftutleie i 2009 til oppkjøp av et selskap på Raufoss. I dag er det en viktig avdeling med geografisk nedslagsfelt i Hamar, Gjøvik og Lillehammer regionen, sier Sollien.

Han forteller at det som kjennetegner Ringerike Liftutleie, er at selskapet investerer opptjente midler i nye lifter og trucker:

- I dag har vi til sammen 250 enheter i porteføljen og 40-års erfaring i bransjen. Vi er store på lifter, teleskoptrucker og minikraner og har bevist valgt bort blant annet gravemaskiner og boremaskiner.

Marius Røsholt, som kjører semitrailer til daglig, er opptatt av jevnlig vedlikehold av kjøreparken.

Klarer seg godt uten oppkjøp

Sollien mener at karakteristikker om at de er et lite underbruk til andre selskaper faller på sin urimelighet.

- Vi har til sammen åtte dedikerte og motiverte medarbeidere som bidrar til selskapsveksten. I liftbransjen har det skjedd store forandringer med oppkjøp og sammenslåinger. Vi er ikke del av denne prosessen, og klarer oss godt som selvstendig bedrift. Vi har eget verksted som driver med regelmessig vedlikehold av materiell, og våre mekanikere driver med forefallende servicearbeid inne og ute i felt. Våre lastebiler går i skytteltrafikk til bygg- og anleggsområder og våre sjåfører driver med gjennomgang av utstyret på byggeplasser. Vårt primære mål er å levere våre kunder den beste servicen i markedet og at de skal føle seg ivaretatt. Lastebilene er spesialtilpasset for best mulig logistikkhåndtering, sier han.

Verkstedkompetanse

På verkstedet til Ringerike Liftutleie drives det med kontinuerlig vedlikehold av lifter og trucker. - Når vi får tilbake utleid utstyr, retter vi opp mangler og feil slik at det er i tipp topp stand før det leies ut igjen. Her er verkstedkompetansen til Per Henriksen, som har holdt på i 35 år, avgjørende, sier Sollien.

Servicetekniker Espen Andre Bjerknes forbereder dagens oppdrag fra en godt rigget servicevogn.

Ståtid på maskiner kan i verste fall forsinke monteringsarbeid og koster store beløp.

- Derfor må vi sikre oss at maskinene er feilfrie når de leveres fra oss. I tillegg til vedlikeholdsarbeidet, utfører vi jevnlig service og årskontroll på utstyret. Vi har også en egen vaskehall der utstyret klargjøres, og spesielt i vinterhalvåret er det viktig å rengjøre maskinene nøye for å unngå rustdannelse. Alle tilhengerlifter står tørt lagret innendørs om vinteren.

Øst, vest og sør

Ringerike Liftutleie har sterkest posisjon på Østlandsområdet, men er også tilstede på Vest- og Sørlandet.

På spørsmål om det er aktuelt å utvide det geografiske nedslagsfeltet for virksomheten, svarer Sollien:

- Vi har stormaskiner som er operative både på Sørlandet og Vestlandet. Her snakker vi om en av verdens største selvgående bomlifter på 57 meter som det er kun et fåtall av i Norge. Vi registrerer sterk vekst i bruken av store rotortrucker og i mellommarkedet med 18-32 meters lifter. I tillegg har vi investert i flere 30-meters rotortrucker med en løftekapasitet på seks tonn. Fjorårets investering i 40 nye maskiner og utskiftning av gammelt materiell, viser at vi har truffet markedet godt og er forberedt på fremtidig vekst. Sist men ikke minst vil vi ta i bruk nye maskiner som drives med elektrisitet og hybrid-løsninger, slik at vi er godt forberedt på myndighetenes miljøkrav. Våre fire siste rotortrucker kan nå kjøres på el-drift, avslutter han.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS