ANSATT: Morten Wernberg er ansatt som selger hos Maskinstyring AS. Han har bred erfaring fra bransjen.
ANSATT: Morten Wernberg er ansatt som selger hos Maskinstyring AS. Han har bred erfaring fra bransjen.

Dobbel nyhet hos Maskinstyring

HELLERUDSLETTA (AT.no): Maskinstyring AS hadde et par spennende nyheter på standen sin på Vei og Anlegg.

Publisert

Selskapet har sammen med Kinematic ApS fra Danmark etablert selskapet Makin AS som igjen står bak utviklingen av en helt ny 3D maskinstyring som har fått navnet Makin 3D.

Lanseringen skjedde på Vei og Anlegg. Kinematic har 15 års erfaring innen softwareutvikling av produkter til og innen anleggsbransjen. Maskinstyring AS har tatt med sine erfaringer fra blant annet operativ drift i feltet. Selskapet driver blant annet mye med bruk av drone til kartlegging og oppmåling. Alt er satt sammen til den nye maskinstyringen som nå lanseres.

Maskinstyring-folkene AT.no snakket med fremhever at alle som har tilgang og ønsker tilgang til prosjektet, ser det samme uansett hvor de sitter. Man får utviklingen i realtid mens den skjer, og man kan legge til fremtidige elementer inn i prosjektet – som for eksempel et bygg og plasseringen av dette i terreng og andre deler i prosjektet.

VISUELT: Skjermene viser et eksempel fra den nye Makin 3D.
VISUELT: Skjermene viser et eksempel fra den nye Makin 3D.

Den andre store nyheten, er at Morten Wernberg er ansatt som selger i Maskinstyring. Han begynte i jobben 2. mai, nøyaktig 12 år etter at han begynte i Scanlaser som senere ble kjøpt opp av Leica-systemet.

- Det var interessant å komme inn i en liten bedrift, og jeg kjenner meg igjen fra oppstarten i Scanlaser med litt arbeid ad hoc og forholdet til kundene. Vi lyttet til hva kundene vil ha, gikk tilbake og utviklet det og pushet det i markedet, sier den nye selgeren hos Maskinstyring AS.