Klima og miljøminister Ola Elvestuen overvar den første tilkoblingen sammen med byråd Lan Marie Nguyen Berg

Det første anlegget åpnet

OSLO (AT.no): Klima- og miljøminister Ola Elvestuen åpnet tirsdag AGAs nye fyllestasjon for flytende biogass på Furuset i Oslo.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Klima- og miljøministeren sa i sin tale at biogass er en sentral del av omleggingen av tungtrafikken. Han mener også at når forandringene kommer, da går de raskere enn mange forventer.

– I Norge gjør vi ting i transportsektoren ingen andre gjør. VI gjør store framskritt, sa Elvestuen. Han mener å kunne ta i bruk også komprimert biogass for langtransport er steg på veien mot et utslipps- og fossilfritt transportsystem.

I neste års statsbudsjett har regjeringen satt av 444 millioner kroner ekstra til ENOVA.

– Vi viser vei internasjonalt. Norge er et forbilde for mange andre land, sa ministeren.

 AGA har 19 anlegg som leverer komprimert biogass, men anlegget rett utenfor porten til deres hovedkontor i Oslo er det første for flytende gass. I april skal en tilsvarende stasjon åpne i Halden. Målet er å etablere 10 til 15 stasjoner rundt om i Norge de nærmeste årene.

Etter stasjonen i Halden er planene klare for å etablere seg ved Hamar og siden i Trondheims-området.

I Sverige har AGA hatt tre fyllestasjoner for flytende biogass i fire år, men de har i praksis ligget brakk fordi det har ikke vært lastebiler som kan bruke disse. Men fra i sommer har det skutt fart.

Mellom pumpene på Furuset hadde både Volvo, Scania og Iveco stilt ut sine lastebiler som kan bruke dette drivstoffet. Trekkvognen fra Iveco har en rekkevidde på hele 1600 kilometer pr fylling i den konfigurasjonen som ble vist frem.
Powered by Labrador CMS