Mandelasletta var tettpakket under NNBA-utstllingen i Tromsø 14.- 16. juni.

Rekordenes NNBA-messe i Tromsø

TROMSØ (AT.no): Blinkskudd. Alt stemte, og årets nordnorske bygg og anleggsmesse (NNBA) ble den største gjennom tidene.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Når godværet slår til viser Mandelasletta seg å være et ideelt messeområdet.

I dagene 14.-16. juni fant 9400 besøkende veien til utstillerplassen som har Ishavskatedralen og Tromsøbrua som spektakulær bakgrunn. Rekorden på 7000 besøkende på forrige messe ble grundig slått.

Samarbeid

Stemningen var på topp da Ruben Jensen (t.h.), Julie M. Brodtkorb og messegeneral Herbjørn Nilssen kuttet båndet og erklærte NNBA 2019 for åpnet.
Himmelen ble malt i rødt, hvitt og blått i et gedigent fyrverkeri umiddelbart etter båndkuttingen.

NNBA (Nord-Norsk Bygg og Anleggsmesse) er et fellesarrangement mellom Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon SA (NESO) og Maskin-entreprenørenes Forbund (MEF).

Det spesielle er at organisasjonene også har lagt stor vekt på å stimulere den yngre generasjon, ikke minst med tanke på å øke rekrutteringen til faget.

Både barnehager og elever fra ungdomsskoler var invitert til første dagen på Mandelasletta, og de satte sitt preg på arrangementet i åpningstimene.

- Vi er meget takknemlig for Sparebanken Nords oppbakking i rekrutteringsperspektiv, sier regionsjef Martin Grønnslett, MEF som sammen med prosjektleder Lars Erik Flygel gledet seg over at gjennomføringen av det 6. samarbeidsprosjektet NNBA også sprengte rekordene.

Multimaskin AS viste prototypen på forlenget utkast på en Cerruti-fres på NNBA 2019. Fra venstre: Tonje Haugen, Jan Hestbråten og Reidulf Solberg.

Rekordene som falt

Etter at direktør Ruben Jensen i NESO og direktør Julie M. Brodtkorb i MEF, med bistand fra messegeneral Herbjørn Nilssen, hadde kuttet båndet og foretatt den offisielle åpningen, malte et fargesprakende fyrverkeri himmelen i rødt, hvitt og blått.

Daglig leder Kristian Skjetne, Skjetne Maskin AS, stilte på NNBA 2019 med splitter ny forhandleravtale med Wacker Neuson, for Trøndelag, Nordland og deler av Troms.

Feststemningen holdt seg gjennom alle tre dagene. Mandelasletta var fylt til bristepunktet med 170 leverandører og utstillere på 280 stands. Mange hadde fått plass i Nord-Norges hittil største teltrigg med to utstillertelt i 65 og 70 meters lengde og 15 meters bredde.

I tur og orden ble det avviklet nordnorske mesterskap i betong-, tømrer- og maskinførerfaget. Kontrakter ble undertegnet og byens hoteller var fylt til bristepunktet.

Prosjektleder Lars Erik Flygel i NESO, Martin Grønnslett i MEF og - tradisjonen tro - messegeneral Herbjørn Nilssen, hadde all grunn til å være stolte.

Beste prosjekter

Det er også blitt tradisjon å kåre «Beste bygg i nord» og «Beste nordnorske anleggsprosjekt».

Øksnes Entreprenør tok byggprisen for Holmen Industripark, tegnet av Snøhetta, i Hadsel kommune, mens Anlegg Nord AS' prosjekt Salkobekken utenfor Alta fikk anleggsprisen. Der ble det ryddet skikkelig opp i en tidligere flaskehals.

Messenyheter, se Anlegg&Transports juniutgave.

Powered by Labrador CMS