Ny Volvo FH, lansert 27. februar 2020 av Volvo Trucks.
Ny Volvo FH, lansert 27. februar 2020 av Volvo Trucks.

Ny Volvo FH

Volvo Trucks har lansert en ny generasjon Volvo FH med et nytt førerhus og forbedrede sikkerhetsfunksjoner.

Publisert

Et sentralt mål med den nye designen er å gi sjåføren et mer produktivt, sikkert og behagelig liv på veien.

- Volvo FH-serien har vært en favoritt blant lastebilsjåfører i mange år, spesielt for dem som tilbringer en god del av livet på veien, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

- Med nye Volvo FH fortsetter vi vårt klare fokus på å konstruere lastebiler og tilby tjenester som kan hjelpe sjåførene til å gjøre en jobb i verdensklasse.

Sjåførfokus

Fakta om nye Volvo FH

  • Førerhus: Lavt, langt førerhus, langt førerhus, Globetrotter-førerhus, Globetrotter XL og Globetrotter XXL. Utvendige og innvendige dekoralternativer for individuell tilpasning.
  • Motorvarianter: Dieselmotorer er tilgjengelige med forskjellige utslippsstandarder. Volvo FH er også tilgjengelig med Euro 6, trinn D-kompatibel gassdrevet LNG-motor i utvalgte markeder.
  • Volvo FH med I-Save for Euro 6 er tilgjengelig i utvalgte markeder.
  • Girskiftesystem: I-Shift / I-Shift Dual Clutch med programvarepakker for forskjellige bruksområder.

Vektleggingen av sjåførene er basert på den betydelige effekten de har på resultatene til en transportør, når det gjelder produktivitet, effektivitet og kundeservice.

- En god sjåfør kan gi et enormt bidrag til kundens lønnsomhet, fortsetter Roger Alm. - Og over hele verden ser vi en kronisk mangel på dyktige sjåfører. Ved å lansere denne nye lastebilen som prioriterer den profesjonelle sjåførens produktivitet og komfort, har vi tatt et viktig skritt fremover for å hjelpe kundene våre med å skaffe og beholde de beste sjåførene.

Interiøret

Oppmerksomheten som blir gitt til sjåførene, er mest åpenbar i det oppdaterte interiøret. Arbeidsområdet deres er sentrert rundt et modernisert instrumentbord som har et heldigitalt 12-tommers instrumentpanel med høy oppløsning og inkluderer en fast koppholder og en åpen oppbevaringsplass med bevegelsessensorstyrt belysning.

Ny Volvo FH, lansert 27. februar 2020 av Volvo Trucks.
Ny Volvo FH, lansert 27. februar 2020 av Volvo Trucks.

Instrumentpanelet lar sjåføren velge mellom fire forskjellige skjermvisninger, avhengig av kjøresituasjonen og informasjonen de foretrekker å vise.

Ny Volvo FH, lansert 27. februar 2020 av Volvo Trucks.
Ny Volvo FH, lansert 27. februar 2020 av Volvo Trucks.

Et valgfritt 9-tommers sidepanel kan vise infotainment, navigasjonshjelp, transportinformasjon og kameraovervåking. Skjermen lar sjåføren samhandle på mange måter: med knappene på rattet, gjennom talestyring, eller direkte via berøringsskjermen og skjermkontrollpanelet.

- Enkel tilgang til en mengde informasjon øker sjåførens evne til å jobbe mer effektivt, sikkert og komfortabelt, sier Carin Larsson, ansvarlig for brukeropplevelse og grensesnitt mellom menneske og maskin i Volvo Trucks.

- Presentasjonen av informasjon har forbedret seg betydelig med de nye skjermene. Krevende interaksjoner er nå konsentrert på sidepanelet, som er plassert innen rekkevidde fra førersetet. Distraksjoner blir derfor minimert ettersom viktig kjøreinformasjon vises tydelig på det brukervennlige og lett synlige instrumentpanelet.

Både instrumentpanelet og sidepanelet fungerer på mange språk.

Det å bevege seg inne i førerhuset er enklere enn noen gang med den nå slankere og ergonomisk utformede I-Shift girspaken. For sjåfører som krever mye høyere batterikapasitet, er et smart dobbelt batterisystem tilgjengelig som sikrer at det alltid er nok strøm til å starte motoren. Det finnes også et bredt spekter av tilpasningsalternativer med nye tekstiler og farger.

Eksteriør

Det nye eksteriøret er preget av de karakteristiske V-formede frontlyktene som nå er flyttet utover for å være i flukt med linjen på førerhusdørene.

Retningslysene er også flyttet til døren, noe som gir lastebilen både forbedret aerodynamikk og nytt utseende.

Viskerpanelet er «renere og slankere», mens et større jernmerke gjør nye Volvo FH lett gjenkjennelig selv på avstand.

Ny sikkerhetsfunksjon: Adaptivt fjernlys

Fjernlyset skal forbedre sikkerheten for alle trafikanter ved automatisk å deaktivere utvalgte deler av LED-fjernlyset når lastebilen nærmer seg møtende trafikk eller et annet kjøretøy bakfra. Det justeres når kameraet og radaren oppdager andre kjøretøy eller når kameraet oppdager endringer i lysmengden rundt lastebilen.

Ytterligere sikkerhetsforbedrende funksjoner på Volvo FH inkluderer cruisekontroll for nedoverbakker, som setter en maksimal hastighet for å forhindre uønsket akselerasjon når du kjører nedover, og en forbedret adaptiv cruisekontroll som fungerer i alle hastigheter, selv ned til null km/t.

Det elektronisk styrte bremsesystemet (EBS), som er en forutsetning for sikkerhetsfunksjoner som kollisjonsvarsler med full autobrems og elektronisk stabilitetskontroll, kommer nå som standard på den nye lastebilen.

Volvo Dynamic Steering, med sikkerhetssystemene kjørefeltvarsler og retningsstabilitet, er tilgjengelig som ekstrautstyr.

Sikkerheten på nye Volvo FH forbedres ytterligere av systemet for gjenkjenning av veiskilt som er i stand til å oppdage veiskilt som forbikjøringsbegrensninger, veitype og fartsgrenser.

Sikten kan forbedres enda mer ved å legge til et hjørnekamera på passasjersiden som gir et utfyllende bilde av siden til lastebilen på sidepanelet.

Ny servicekontrakt

Volvo Trucks lanserer service-kontrakten Volvo FlexiGold som tilbyr samme dekning som Volvo Gold-kontrakten, til samme forutsigbare kostnader, men med mye større fleksibilitet til å tilpasse seg endrede forretningsbehov. De månedlige avgiftene varierer, takket være et fleksibilitetsområde på 40 % for den estimerte årlige kjørelengden. Dette gir transportører større fleksibilitet til å tilpasse driften til sesongendringer og svingende etterspørsel.

- Mange transportselskaper uttrykker et behov for større fleksibilitet når det gjelder servicekontrakter. Vi har nå teknologien til å gjøre dynamiske og tilkoblede løsninger som dette mulig, sier Thomas Niemeijer, forretningsutviklingsansvarlig, servicekontrakter, Volvo Trucks.

Volvo FlexiGold-servicekontrakten er tilgjengelig i utvalgte markeder og vil gradvis rulles ut til nye markeder.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS