NLF-sjef Geir A. Mo er skremt over utviklingen. Foto: Per Dagfinn Wolden

NLF-sjefen: – Dette er dramatisk

– Jeg er skremt over utviklingen. Vi står foran den mest kritiske situasjonen norsk transportnæring har sett i fredstid, sier NLF-direktør Geir A. Mo.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

NLF-bedriftene er inne i en dramatisk utvikling hvor syv av ti vurderer permitteringer innen kort tid.

- Krisen rammer samfunnet hardt, understreker Mo.

Tung situasjon

De fleste NLF-bedriftene er nå inne i en tung situasjon og en dramatisk utvikling med dalende etterspørsel og tapte oppdrag.

NLFs ukentlige koronaundersøkelse er nå gjennomført for andre gang. Funnene kan bare karakteriseres som svært dramatiske. Bare den siste uken har det skjedd en fordobling i andelen NLF-bedrifter som opplever lavere etterspørsel eller kanselleringer av oppdrag som følge av koronakrisen, skriver Lastebil.no.

Mens 30 prosent rapporterte lavere etterspørsel i uke 11, kunne hele 57 prosent melde om det samme i uke 12. Samtidig har andelen bedrifter som har sykmeldte sjåfører eller ansatte i karantene økt fra 9 til 25 prosent. 

Det er dramatisk for lastebilnæringen og NLF-bedriftene.

Understreker alvoret

– Det er også svært alvorlig å se at hele 69 prosent varsler at det kan bli aktuelt å gjennomføre permitteringer innen kort tid som følge av koronakrisen, sier Mo, og legger til at 17 prosent av bedriftene allerede har gjennomført permitteringer, noe som er mer enn en firedobling i løpet av en uke.

NLF-direktøren understreker alvoret i situasjonen og mener det er viktig at myndighetene tar høyde for at det bare i løpet av få uker kan skje store forandringer i beredskapssituasjonen i transportnæringen.

– Hvis vi fortsatt skal kunne være i stand til å gjennomføre samfunnskritiske oppgaver, må det gjennomføres ytterligere støttetiltak snarest, understreker NLF-direktør Geir A. Mo.

Powered by Labrador CMS