Kartet viser området hvor det skal lages kommunedelplan for ny E16 fra E6 og til Kongsvinger.
Kartet viser området hvor det skal lages kommunedelplan for ny E16 fra E6 og til Kongsvinger.

Asplan Viak og Rambøll landet E16-kontrakt

Asplan Viak har sammen med Rambøll gått videre til konkretiseringsfasen for kommunedelplan for ny E16 fra Kløfta til Kongsvinger. Nye Veier AS er byggherre.

Publisert

- Dette er en stor og viktig kontrakt for Asplan Viak og vår samarbeidspartner Rambøll. Ikke minst er symboleffekten veldig tydelig for oss i disse dager hvor samfunnet er i en unntakstilstand. For oss som selskap, våre ansatte på hjemmekontor, våre samarbeidspartnere og for oppdragsgiver er dette en skikkelig gladmelding som viser at vi alle jobber sammen for å holde hjulene i gang i samfunnet, sier administrerende direktør i Asplan Viak, Elisabeth Heggelund Tørstad.

- Vi er veldig glade for å få jobbe med dette samfunnsnyttige prosjektet. Bruk av ny teknologi og digital samhandling er en helt naturlig del av prosjektet og nå er dette viktigere enn noen gang. Det gjør det mulig å ha god fremdrift også i denne spesielle tiden, sier Terje Dengerud, direktør for Samferdsel og byutvikling i Rambøll.

- Dette en skikkelig gladmelding som viser at vi alle jobber sammen for å holde hjulene i gang i samfunnet, sier administrerende direktør i Asplan Viak, Elisabeth Heggelund Tørstad.
- Dette en skikkelig gladmelding som viser at vi alle jobber sammen for å holde hjulene i gang i samfunnet, sier administrerende direktør i Asplan Viak, Elisabeth Heggelund Tørstad.

Administrerende direktør i Nye Veier deler entusiasmen.

- Mer enn noen gang er det viktig at vi holder aktiviteten oppe. Vi i Nye Veier skal gjøre vårt for å holde liv i anleggsbransjen, og vi håper at samarbeidspartnere og offentlige instanser gjør det samme, sier Anette Aanesland.

Nytt nivå for digital samhandling

Oppdraget omfatter utarbeidelse av planprogram og kommunedelplan med konsekvensutredning. Planarbeidet skal gjennomføres som et interkommunalt samarbeid med fire kommuner, med en ramme på ca. 70 millioner kroner.

Ordfører i Sør-Odal kommune, Knut Hvithammer leder styret for det interkommunale samarbeidet og er glad for at rådgiver er på plass.

- Vi forventer at Asplan Viak er pådriver for å gjennomføre en effektiv og god planprosess for gjennomføring av alle sider av planprosessen og medvirkningen. Vi ser for oss digitale oversendelser og behandling av planer, strømming av folkemøter, interaktive møter med chattefunksjoner og etablering av en medvirkningsportal der innbyggere kan komme med innspill og merknader, sier Knut Hvithammer til Nye Veier.

- Vi gleder oss til å levere på disse forventningene og med dette ta digital samhandling og medvirkning til nye høyder innen arbeidet med planprosesser, sier Elisabeth Heggelund Tørstad.

Powered by Labrador CMS