Arkivbilde fra gruvedriften hos Rana Gruber As i Mo i Rana (Nordland) utført av Leonhard Nilsen & Sønner AS.
Arkivbilde fra gruvedriften hos Rana Gruber As i Mo i Rana (Nordland) utført av Leonhard Nilsen & Sønner AS.

De strenge karantenereglene ble fjernet

Nye regler sikrer driften for Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS)  i malmbrytingen for Rana Gruber AS i Nordland.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Forrige uke ble det klart at LNS hadde store problemer i driften i Rana Gruber i Nordland, etter at kommuneoverlege Frode Berg hadde innført strenge karanteneregler. Alle som ankom Rana kommune etter reiser i Norge utenfor Rana, med unntak av Helgelands-kommunene inkludert Rødøy og Meløy ble ilagt hjemmekarantene i 14 dager etter ankomst.

Dette gjorde det vanskelig for LNS å utføre arbeid i gruven som entreprenør for Rana Gruber AS, som eies av Leonhard Nilsen & Sønner AS, siden ansatte fra andre deler av Nord-Norge enn de tre «godkjente» ikke kunne arbeide som normalt.

Søndag gjorde kommuneoverlegen om på reglene, slik at 14 dager karantene gjelder for dem som kommer fra Sør-Norge og utlandet. Dermed blir det karantenefritt for dem som reiser fra Nordland og Troms og Finnmark til Rana.

- Nå får vi lov til å benytte arbeidsfolk fra hele Nord-Norge. Dermed holder vi driften vår i gang. Vi fryktet at vi måtte innstille vår virksomhet og permittere ansatte. Nå skal vi makte å drive tilnærmet som normalt, sier konsernsjef Frode Nilsen i Leonhard Nilsen & Sønner AS til Rana Blad (krever abonnement).

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS