Her slokkes det som er igjen av Moxy-en der den sto parkert ved byggingen av Nessa kraftverk i Sogndal (Vestland) lørdag 25. april.

Dumper brant på kraftverkutbygging

På et vannkraft-prosjekt i Sogndal i regi av Nessakraft AS ble det oppdaget at en parkert dumper sto i full fyr lørdag 25. april.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Det var naboer som var tidlig oppe lørdag morgen som meldte fra. De så røyken fra brannen. Dumperen er skadd og utbrent i front. Det var ikke fare for spredning til terrenget eller annet. Det er heller ingen personer som er kommet til skade, sier Frida Nessestrand Vefring, politibetjent ved lensmannskontoret i Høyanger, til Sogn Avis (krever abonnement).

Det er gjort skade på anleggsmaskiner de siste månedene fra motstandere av kraftutbygging andre steder i Norge. Men det har vært vindkraftutbygging (vindturbiner), og her var det et vannkraftprosjekt det var snakk om.

Det er Bernhard Strand Entreprenørforretning som utfører grunnarbeidene ved byggingen av Nessane kraftverk. Moxy MT25-dumperen var en av tre dumpere entreprenøren har på prosjektet.

- Maskinen var sertifisert, og det var ingen antydninger til at noe var galt da vi parkerte den for helgen på fredag. Han som kjører den, er en rutinert og våken maskinfører, og jeg har full tillit til at han ville ha merket noe hvis det var noe i veien med maskinen. Den fungerte optimalt da vi låste, sier daglig leder Egil Strand til Byggeindustrien.

Politibetjent Vefring opplyser til Byggeindustrien mandag at politiet har en teori om at en elektrisk kortslutning startet brannen, men at de foreløpig ikke har noen endelig konklusjon på hva som startet den.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS