Den rasutsatte strekningen ved E16 Kvamskleiva i Valdres skal erstattes med en tunnel på 1,8 km.
Den rasutsatte strekningen ved E16 Kvamskleiva i Valdres skal erstattes med en tunnel på 1,8 km.

Hæhre Entreprenør tildelt E16 Kvamskleiva

Hæhre Entreprenør AS hadde ikke laveste pristilbud, men hadde de beste gjennomføringsplanene.

Publisert

Flere gode løsninger gjør at Hæhre Entreprenør AS får tilbudet om å bygge ny rassikker E16 gjennom Kvamskleiva.

Med en tilbudssum på 509,8 millioner, var Hæhre Entreprenør 10,5 millioner kroner dyrere enn arbeidsfellesskapet Kruse Smith AS og Brødrene Dokken AS. Arbeidsfellesskapet Leonard Nilsen & Sønner AS, Anlegg Øst AS og Gjermundshaug Anlegg AS leverte et tilbud på vel 570 millioner kroner.

God på gjennomføring

«En svært god gjennomføringsplan og gode tilbakemeldinger på nøkkelpersoner, som Hæhre vil bruke i Kvamskleiva», gjør at entreprenøren fikk 84 millioner kroner i fratrekk på tilbudssummen av Vegvesenet.

Det er 50 millioner kroner mer enn en Kruse Smith/Brødrene Dokken, og 46 millioner kroner mer enn Leonard Nilsen & Sønner/Anlegg Øst/Gjermundshaug Anlegg.

Alle deltakerne i konkurransen leverte gode forslag til hvordan de skal bygge den 5,4 kilometer lange strekningen inkludert 1,8 kilometer tunnel.

- Likevel er vi trygge på at Hæhre kom med de aller beste løsningene, sier byggeleder Edvin Rye i Statens vegvesen, E16 Kvamskleiva.

Trafikkavvikling med tydelig skille

Hæhre Entreprenør fikk plusspoeng for avvikling av trafikk med tydelig skille mellom anleggstrafikken og E16- trafikken.

- Dette er særlig viktig om vinteren hvor E16 ofte er eneste fjellovergang som er åpen når det er uvær i fjellet. Hæhre Entreprenør har også svært gode planer for utfylling i Norsvinfjorden, sier Rye.

- Entreprenøren har også levert en god framdriftsplan. Tilbudet gir god oversikt som reduserer den totale risikoen i prosjektet.

Vegvesenet har informert deltakerne om resultatet. De to som ikke nådde opp har fått tilbud om avsluttende møte. Deltakerne har nå ti dager for å levere en eventuell klage.

Åpner vinteren 2023

Det blir oppstart av anleggsarbeidene i høst.

- Det er viktig å komme i gang nå hvis vi skal klare å åpne ny vei tidlig vinteren 2023, sier Rye.

Powered by Labrador CMS