Nye Wacker Neuson DW40.
Nye Wacker Neuson DW40.

Nye dumpermodeller fra Wacker Neuson

Wacker Neuson tilbyr forskjellige hjuldumpere, fra ett til ti tonns nyttelast. Porteføljen suppleres nå med den nye modellen DW40. Dessuten får man ekstrautstyr til modellene DW20 og DW30.

Publisert

- Sikkerheten er alltid viktig hos dumpere. Dette gjelder særlig for kunder i utleiebransjen. Med vår nye 4-tonns dumper DW40 oppfyller vi alle gjeldende normer og tilbyr også kundene våre ekstra sikkerhet, komfort og ytelse, sier Stefan Bogner, talsmann for bedriftsledelsen hos Wacker Neuson Linz GmbH.

Maskinen er utstyrt med hydrostatisk allhjulsdrift, slik at det ikke er nødvendig å skifte gir. Dermed kan føreren konsentrere seg helt om arbeidet. Den har konstant trekkraft fra null til maksimalhastighet på 25 km/h, samt hydrostatisk bremsevirkning.

Motorteknologien oppfyller de gjeldende normene til utslippsstandard V og muliggjør jevn kjøring noe som gir effektiv materialtransport. Automatisk ECO-modus skal sørge for «minimalt forbruk ved optimal kraftutnyttelse, som igjen gir kostnadsbesparelser», melder produsenten.

Sikkerhet

DW40 har en skjerm for front- og ryggekamera. Joystickkonsollen utfører flere funksjoner i ett håndgrep, som tippkassebetjening og å skifte kjøreretning. Dermed har maskinføreren venstre hånd på rattet, samtidig som hun utfører funksjonene enkelt med høyre hånd. Dette skal gi sikker materialtransport på en komfortabel og effektiv måte.

Sikkerheten er optimert ved på- og avstigning: Prinsippet med tre kontaktpunkt er oppfylt og operatøren skal kunne komme seg bekvemt opp i maskinen trass i skråninger eller hindringer. Valgfritt stigtrinn i signalfarge gjør trinnene og håndtakene enda bedre synlig.

Automatisk motorstopper med parkeringsbrems

For å hindre at maskinen ruller vekk i skråningen, er DW40 standardutstyrt med en akkumulator-parkeringsbrems så snart motoren slås av.

Seriemessig auto-stopp-funksjon slår motoren av når den ikke er i bruk, og reduserer dermed drivstofforbruk og CO₂-utslipp.

Klimaanlegg og varme, LED-arbeidslys, samt radio med håndfrianlegg er tilgjengelig på dumperen. Servicepunktene er tilgjengelige fra bakkenivå, og serviceintervallene er utvidet, opplyser Wacker Neuson.

Wacker Neuson DW30.
Wacker Neuson DW30.

Nytt ekstrautstyr for modell DW20 og DW30

- For dumper DW20 og DW30 som har vært på markedet siden høsten 2019, tilbyr vi følgende ekstrautstyr: Værbeskyttelsestak som beskytter operatører mot sol og lett regn. Dessuten er høyttippende kasse ideell for å overkomme høydeforskjell på liten plass, og du trenger ikke plass for å rangere og posisjonere maskinen. Den moderne skråningssensoren advarer operatøren optisk og akustisk mot eventuell instabilitet og reduserer maksimal kjørehastighet ved behov, sier Stefan Bogner.

Den store modellen DW30 har dessuten en betongdumperkasse tilgjengelig, hvor tippeåpningen er optimert for betongbearbeiding. Begge maskinene er utstyrt med hydrostatisk kjøredrift og et svingpendelledd.

Motor på 36 kW og plendekk som ekstrautstyr er også tilgjengelig.

Powered by Labrador CMS