Slik kan den nye flyplassen ved Mo i Rana bli.
Slik kan den nye flyplassen ved Mo i Rana bli.

Anleggskontrakter signert for bygging av ny flyplass

Avinor har tildelt de tre første kontraktene for ny flyplass i Mo i Rana. Dermed kan det forberedende anleggsarbeidet starte.

Tidligere denne måneden ble finansieringen av ny flyplass i Mo i Rana godkjent. Dermed kunne Avinor tildele de første kontraktene, og nå er alle tre signert.

Kontrakten for anleggsveier gikk til PK Strøm AS, kontrakten for utslippsledning gikk til Tore Løkke AS, og kontrakten for samspillsrigg gikk til Utleiekompagniet AS.

- Det var gode tilbudskonkurranser, og vi er svært fornøyde med å ha funnet gode entreprenører til å gjennomføre arbeidet, sier konserndirektør bærekraft, konsept- og infrastrukturutvikling i Avinor, Thorgeir Landevaag.

Et av selskapene, PK Strøm AS, holder til kun et par timers kjøretur unna Mo i Rana.

- Det er veldig hyggelig å se at de lokale bedriftene er konkurransedyktige, legger han til.

- Endelig kan byggingen starte

Etter planen skal det forberedende arbeidet starte til høsten. Da skal anleggsveier, utslippsledning og samspillsrigg på plass.

Konserndirektør bærekraft, konsept- og infrastrukturutvikling i Avinor, Thorgeir Landevaag. Foto: CatchLight
Konserndirektør bærekraft, konsept- og infrastrukturutvikling i Avinor, Thorgeir Landevaag. Foto: CatchLight

- Dette er viktig arbeid for at vi raskere kan komme i gang med den store entreprisen, som er å fjerne løsmasse og starte sprenging på den store tomten hvor flyplassen skal etableres.

Utslippsledningen skal håndtere overvann i anleggsfasen.

- Å få på plass utslippsledningen er en forutsetning for å starte den store anleggsperioden. Dette er en midlertidig løsning, som vi har fått tillatelse til av Statsforvalteren i Nordland ettersom det ikke innebærer fysisk inngrep i elvestrengen.

Det skal også bygges anleggsveier og samspillsrigg. Sistnevnte er kontorlokaler hvor partene skal sitte sammen for å gjennomføre prosjektet.

- Avinor er veldig fornøyd med å ha signert de første entreprisekontraktene, og ser frem til en ordentlig byggestart tidlig i høst. Endelig kan byggingen starte, sier Landevaag.

Det har ikke vært en smertefri prosess å begynne å bygge denne flyplassen. Les er mange tidligere artikler på AT.no om dette.

Powered by Labrador CMS