Avinor lyser ut kontrakt på bygging av flyplass.

Avinor lyser ut bygging av ny flyplass

Avinor lyser nå ut en entreprisekonkurranse for å bygge ny lufthavn Mo i Rana, Fagerlia. Utbyggingen vil skje i samarbeid med Rana kommune og Polarsirkelen lufthavnutvikling (PLU).

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

PLU innstilte for øvrig i januar 2020 Peab Anlegg AS til totalentreprisen for bygging av ny lufthavn i Mo i Rana, med Hæhre Entreprenør AS som underleverandør, før Samferdselsdepartementet bestemte at Avinor skulle være byggherre for prosjektet istedenfor PLU.

Prosjektet skal drives med samspill som gjennomføringsmodell.

- Jeg ser frem til å samarbeide med både Rana kommune, PLU og med entreprenørene om dette viktige samfunnsoppdraget. Nå får vi anledning til å bygge fremtidens lufthavn og utnytte teknologi for å levere et godt samferdselstilbud til storsamfunnet på Helgeland. Dette er et svært spennende prosjekt og vi håper på stor interesse blant entreprenørene i markedet, sier Abraham Foss, konsernsjef i Avinor.

Godt samarbeid er nøkkelen til suksess

Kontrakten er en samspillsentreprise hvor Avinor og entreprenør skal jobbe sammen i en periode både før byggestart og underveis i prosjektet for å finne de gode løsningene. Basert på tidligere erfaringer vil vektleggingen av samarbeid mellom Avinor og entreprenør både gi raskere fremdrift og reduserte kostnader.

- Vi gleder oss til å komme ordentlig i gang med utbyggingsprosjektet, og sammen med en kompetent samarbeidspartner, skal vi sørge for en god byggeprosess der sluttproduktet skal være en flyplass hele regionen kan være stolt av, sier Foss.

- Lufthavn er en forutsetning for å lykkes

Ordfører Geir Waage i Rana kommune, er fornøyd med at man har kommet videre i prosjektet, og understreker at Rana kommune skal være en god vertskommune for prosjektet.

- Den nye flyplassen i Mo i Rana vil bety mye for industri, reiseliv og bolyst. En ny, stor lufthavn er en forutsetning for at vi skal lykkes med flere av våre større industriprosjekter, og vil bli en katalysator for vekst og utvikling på Helgeland. Jeg vil på vegne av Rana kommune ønske både Avinor og entreprenørene lykke til i den neste fasen, sier Waage.

Styreleder i PLU, Ole M. Kolstad, ser frem til å samarbeide enda tettere med Avinor og med entreprenøren som vinner oppdraget.

- Jeg er veldig glad for at Avinor nå lyser ut konkurransen for bygging av Norges neste store lufthavn i Mo i Rana. Dette er en viktig milepæl og vi ser frem til å se resultatet av konkurransen, og Avinor sitt valg av entreprenør, sier Kolstad.

Ferdig bygget i 2025

Konkurransegrunnlaget vil bli tilgjengelig på Doffin og Tenders Electronic Daily (TED) i løpet av uken. Målet er å ha landet en avtale med en entreprenør i løpet av våren 2022, med byggestart av hovedentreprisen høsten 2022.

Ambisjonen er at flyplassen skal stå ferdig i løpet av fjerde kvartal 2025.

Powered by Labrador CMS