Adm. direktør i Cramo, Thomas Astrup, satser offensivt.

Cramo øker utstyrsparken med 25 prosent

Investerer hundrevis av millioner i nye maskiner og nytt utstyr.

Publisert

Utleieselskapet Cramo investerer i år nærmere 300 millioner kroner i nytt utstyr. Dermed har selskapet investert over 800 millioner kroner i sin maskin- og utstyrspark siden 2020.

- God tilgjengelighet av nytt og moderne utstyr er avgjørende for at vi skal nå våre mål i Norge, sier adm. direktør i Cramo, Thomas Astrup.

Cramo kjøper i år inn et hundretalls nye byggmaskiner, lifter og anleggsmaskiner, samt brakker, letthus og containere. Også byggvarme er et produktsegment det legges betydelige ressurser i. Det nye utstyret er tilpasset utleie både til store og mindre aktører i markedet.

Øker utstyrsparken med 25 prosent

Oppgraderingen av parken handler om å sikre tilstrekkelig og markedstilpasset utstyr for alle avdelingene i landet, forklarer Thomas Astrup.

- Med denne investeringen øker vi utstyrsparken med rundt 25 prosent. Utstyret oppgraderes både med tanke på teknologi, driftssikkerhet og komfort – men også med tanke på energisparing. Et eksempel er at vi bytter ut maskiner som går på nettstrøm med maskiner som kan driftes på batteri. Vi faser også ut mer av vårt fossildrevne utstyr til fordel for grønnere løsninger, sier Astrup.

- Vår langsiktige plan er å skape en fulldigital, oppkoblet flåte. Dette handler om å tilpasse utstyret til alt fra adgangskontroll og deling på byggeplass, til utslippsdata og overvåking. Digitalt tilpasset utstyr er framtiden fordi det gir bedre driftsøkonomi og en enklere hverdag for brukerne, sier Astrup.

Tenker langsiktig

I de økonomisk turbulente tidene vi er inne i, går bygg- og anleggsbransjen et spennende år i møte. Dette betyr også en økende usikkerhet for utleieaktørene.

Cramo-sjefen understreker at selskapet og eieren Boels Rental tenker langsiktig og ikke er opptatt av svingninger i markedet.

- Selv om vi skimter noen grå skyer i horisonten, skal ikke dette stå i veien for vår ambisjon om å bygge Norges ledende utleieselskap. Men for at markedet skal ha tillit til selskapet og tjenestene er vi nødt til å tenke og investere langsiktig. Både dyktige medarbeidere og moderne utstyr er avgjørende for at vi skal nå våre mål i Norge, avslutter Astrup.

Powered by Labrador CMS