NYTT NAVN I VENTE: Doosan skal få nytt navn, og dette vil lanseres på Conexpo i Las Vegas i mars 2023.

Doosans nye navn lanseres på Conexpo

Doosan skifter navn som følge av at Hyundai kjøpte seg opp i selskapet, og det nye navnet skal lanseres på Conexpo i mars.

Publisert

Conexpo er i perioden 14.-18. mars 2023 og er en stor anleggsmesse som arrangeres hvert tredje år i Las Vegas. Nå er det altså bestemt at Doosans nye navn skal lanseres på den amerikanske stormessen.

I 2021 kjøpte Hyundai seg kraftig opp hos sin sør-koreanske konkurrent Doosan. I oppkjøpet kunne Hyundai benytte Doosan-navnet i tre år, og deretter «rebrande» - altså komme opp med et nytt navn på maskinene som Rosendal Maskin er forhandler for i Norge.

Rosendal Maskin er klar

Daglig leder Tor Anders Høgaas i Rosendal Maskin AS innrømmer at han gjerne skulle hatt Doosan-navnet videre, både fordi det er godt innarbeidet og at navnskifte vil medføre endel ekstra jobb og investeringer. Men på den annen side er dette ting som gjøres uten at forhandlerne kan påvirke beslutningene.

MÅ HÅNDTERES: Tor Anders Høgaas, daglig leder i Rosendal Maskin, er spent på hvilket navn Doosan får i fremtiden.

- Jeg tenker at dette får vi gjøre det beste ut av, men kundene kjenner maskinene våre og de skal fortsatt være oransje. Vi får håper det blir et navn som klinger godt, men det vil fremdeles være de samme maskinene og de samme menneskene bak, sier Høgaas.

Høgaas er blitt forsikret fra eierne at det fremdeles skal være to separate merker på Hyundai og Doosan (inntil det nye navnet er klart), og at det skal være separate forhandlernettverk for merkene.

Spennende teknologi

På Conexpo lover Doosan at det kommer mye spennende. Produsenten har over tid jobbet med autonome maskiner, og konseptet vil presenteres på Conexpo. Løsningen kalles Concept-X og innebærer også en flåtestyringstjeneste (Smart X-Care) og 3D-droneteknologi for å kartlegge topografien der maskinene jobber (Concept-X XiteCloud). Dette for å overvåke anlegget, og for å planlegge driften.

Løsningen med en «transparent» skuffe, altså at føreren via en skjerm i hytta kan se hva som befinner seg bak ei hjullasterskuffe, vil også presenteres på Conexpo. Videre skal det vises en ny elektrisk motor for batteridrift, og de nye dozerne kommer til å være på plass.

Powered by Labrador CMS