Hyundai og Doosan skal konkurrere videre - selv om Hyundai nå eier Doosan

Et holdingselskap, Hyundai Genuine, er etablert etter at Hyundai Heavy Industries Group kjøpte Doosan Infracore i august 2021.

Publisert Sist oppdatert

Doosan Infracore er siden blitt omdøpt til Hyundai-Doosan Infracore. Hyundai Construction Equipment og Hyundai-Doosan Infracore skal fortsette å operere under sine egne styringssystemer, og konkurrere som søsterselskaper i det globale anleggsmaskin-markedet under Hyundai Genuine-paraplyen. Dette opplyser Hyundai i en nyhetsmelding nå i november.

Det blir med andre ord ikke noen forandring på forhandlernettverk og importører i denne omgang som følge av oppkjøpet.

Hyundai Genuines intensjon er å være blant verdens topp 5 produsenter av anleggsmaskiner, og ta 5% av globale markeder innen 2025.

Dette skal i første omgang oppnås gjennom utvikling av felles gravemaskin- og hjullasterplattformer, innen 2025, som vil bli brukt av begge selskapene.

De to produksjonsbedriftene vil kombinere sin forsknings- og utviklingsinnsats for å øke teknologisk konkurranseevne, mens salgsstyrken skal økes gjennom «gjensidig komplementære maskiner».

Lenger frem i tid har Hyundai Genuine planer som omfatter utvikling av hydrogenmotorer for anleggsmaskiner, ytterligere fusjoner, oppkjøp og investering i oppstartsbedrifter. Det skal også bli et tettere industri-universitetssamarbeid, for å utvikle «markedsledende kompetanse innen automasjon og elektrifisering».

Styreleder for Hyundai Heavy Industries Group, Kwon Oh-gap, har lovet å utvikle anleggsutstyrsvirksomheten som en kjernesektor i gruppen, en beslutning som vil bli støttet av ytterligere investeringer på konsernnivå.

Powered by Labrador CMS