35.000: Frode Nilsen (t.v.) i LNS mottar Polaris/Rebel-lykt nummer 35.000 som Erik Welle-Strand i EWS&Co AS selger.

EWS overleverte jubileumslykt til LNS

EWS: I 1986 leverte Erik Welle-Strand i EWS & Co AS den første hjelmlykten til entreprenøren Leonhard Nilsen & Sønner AS, og på årets «Fjellsprenger» var det tid for et lite jubileum.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I høst kjøpte nemlig LNS Polaris/Rebel-lykt nummer 35.000 som EWS selger, og på årets «Fjellsprenger» overrakte Welle-Strand en gullfarget lykt for å markere dette. LNS har kjøpt lykter av Welle-Strand siden entreprenøren drev Steigentunnelen i Nordland i 1986 (litt treffende, for 35 år siden)!

Hjelmlyktene har forandret seg ganske mye siden den gang da de veide rundt halvannen kg, inkludert batteriene. Nå er vekten rundt ti ganger så lav (170 gram), og levetiden på lyset mye lenger. I dag har Polaris en konstant lysstyrke på 7000 lux i minst 12 timer. Rebel har to innstillinger på hovedlyset, og man kan få 5000 lux i ca. 20 timer eller 17.000 lux i fem timer.

– Vi er selektive og kresne på hvem vi velger, derfor er ikke dette tilfeldig. Det kommer ikke av seg selv, men på grunn av servicevennlighet og gode produkter.

Welle-Strand trekker frem den nyeste modellen som er ventet leveringsklar i april. Rebel-lykten som kommer har vide variasjonsmuligheter for spotlys, områdelys, styrke og varighet.

Powered by Labrador CMS